Adolescenti

#adolescenti sedentarism #adolescenti miscare #gadgeturi adolescenti #adolescenti

Adolescentii romani, in pericol! 7 ore in fata in calculatorului vs 7 minute de miscare pe zi

Adolescentii romani petrec zilnic sapte ore in fata peste ore in fata unui monitor si fac miscare maximum o ora pe saptamana! In aceste conditii, sanatatea lor este serios pusa in pericol!

Un studiu realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul SNSPA, condusa de prof dr Vintila Mihailescu, pe un esantion de peste 990 de respondenti cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani din Bucuresti si Ploiesti arata ca in medie, circa 50% dintre respondenti fac doar intre 30 de minute si o ora de exercitii fizice pe saptamana.

In cursul saptamanii sunt la scoala in jur de 6 ore si 30 minute pe zi, aloca studiului in medie 2 ore si 10 minute; petrec zilnic in medie 7 ore si 30 minute in fata unui ecran TV, calculator sau telefon. 36% dintre liceeni au raspuns ca nu se trezesc odihniti, 38% se simt somnolenti sau au adormit la scoala, iar 29% au avut probleme de concentrare la liceu. Aceste date releva faptul ca adolescentii din esantionul chestionat duc un stil de viata sedentar, care alaturi de alte cauze, le pot afecta puterea de concentrare, pot conduce la instalarea unei stari de oboseala. Toate acestea, le pot influenta in timp starea generala de sanatate.

Pentru a veni in ajutorul adolescentilor, proiectul national „Suntem generatia in miscare!” a lansat cea de-a doua editie in licee!

Sursa foto: ameliaphillips.com.au

Din acest an, proietul se deruleaza in 170 de licee din 14 orase si doua comune: Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Cluj - Napoca, Brasov, Codlea, Fagaras, Predeal, Rasnov, Rupea, Sacele, Victoria, Zarnesti, Bran si comunele Feldioara si Prejmer. Initiativa se adreseaza adolescentilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, avand ca obiective informarea si educarea lor si a familiilor acestora cu privire la importanta si beneficiile practicarii activitatilor fizice zilnice, a sportului de masa, alimentatiei echilibrate, somnului odihnitor, pentru o dezvoltare armonioasa. Totodata, sunt promovate: diversitatea,talentul individual, atitudinea pozitiva, deschiderea catre nou si cunoastere, socializarea, voluntariatul, respectul de sine si al altora.

In cadrul proiectului, 65.000 de adolescenti si peste 2.700 de cadre didactice au primit materiale educationale.

Principalul canal de informare si de activare online al comunitatii de tineri este reprezentat de platforma integrata cu canalele de social media (Facebook si YouTube) si cu portalul www.generatiainmiscare.ro. Afli aici tot programul editiei din acest an: Quiz-uri lunare, concursuri GYMClass si Best Moving Generation Flashmob. Iar marea provocare este “proba practica” de la final: marea competitie anuala intre licee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Servicii pentru acasa

Cauta
in