Adolescenti

#cursuri elevi #cursuri adolescenti #engleza #curs engleza #cursuri copii

Ce tipuri de cursuri de engleza pentru adolescenti exista si care este potrivit pentru copilul tau?

In contextul globalizarii, cunoasterea limbii engleze a devenit esentiala, ea fiind unul dintre cele mai importante criterii de selectie in procesele de recrutare. Explicatia este simpla: de-a lungul anilor, engleza a reusit sa devina limba afacerilor internationale. Mai mult decat atat, engleza ofera acces la numeroase oportunitati de studiu: universitati prestigioase din strainatate desfasoara cursurile in limba engleza.

 

Mai mult ca sigur ai luat in considerare aceste avantaje lingvistice atunci cand ai inceput sa-ti sustii copilul in procesul de invatare a limbii engleze. Acum, ca a crescut si ca a dobandit deja anumite cunostinte, este timpul sa cercetezi cursurile de limba engleza pentru adolescenti. Este important sa-l sprijini in continuare, mai ales daca anii de facultate sunt tot mai aproape, iar el nu exclude posibilitatea de a aplica la o facultate din strainatate.

Exista numeroase cursuri de limba engleza pentru adolescenti, lucru care poate face alegerea unuia destul de dificila. Prin ce se diferentiaza unele cursuri de celelalte? Care este cel mai potrivit pentru adolescentul tau? La aceste intrebari vom oferi raspunsurile in continuare.

Cursurile acreditate 

Cursurile acreditate sunt la mare cautare astazi atat datorita pregatirii excelente a profesorilor (ei insisi acreditati), cat si datorita modalitatilor de examinare aplicate de acestia.

Cursurile acreditate se impart in doua categorii principale:

Cursuri nationale

Majoritatea cursurilor nationale se bazeaza pe activitati de predare ce sunt recunoscute si atestate de autoritatile din Romania:

● institutii de stat – scoli, cluburi ale copiilor din diferite localitati, universitati;

● institutii private – scoli de limbi straine care garanteaza certificarea nationala prin intermediul diplomei parafate de autoritatea in domeniu.

Cu alte cuvinte, cursurile nationale sunt recomandate persoanelor care urmeaza sa-si desfasoare activitatea exclusiv in Romania.

Cursurile internationale

Cursurile internationale acreditate de limba engleza se bucura de multa popularitate astazi, tinand cont de beneficiile pe care le au acestea la nivel mondial: printre cele mai importante se numara oportunitatea de a studia la o universitate din strainatate.

Asadar, avantajele unor astfel de cursuri engleza pentru adolescenti sunt superioare beneficiilor oferite de cursurile nationale.

Astazi, cele mai cautate cursuri internationale sunt cele care ofera pregatirea necesara pentru a obtine unul dintre urmatoarele certificate lingvistice:

● certificat valabil pe viata;

● certificat cu o valabilitate de 2 ani;

● certificat valabil pentru o perioada de 2 ani.

Atentie! Inainte de inceperea propriu-zisa a cursurilor, copilul va trebui sa dea un test de verificare a cunostintelor, astfel incat institutia respectiva sa stie care este nivelul sau actual. Recomandarea cursului potrivit se va face pe baza rezultatului obtinut in urma testului.

Cei care sunt interesati sa participe la un astfel de curs si, ulterior, sa obtina un certificat lingvistic pot completa acest formular. Twinkle Star este unul dintre centrele autorizate de examinare din Romania, care colaboreaza de mai bine de 12 ani cu Cambridge English. Totodata, membrii din echipa Twinkle Star se ghideaza, in activitatea desfasurata, dupa valori precum respectul pentru copii, increderea in cursanti, dezvoltare continua.

Cursurile neacreditate 

Este destul de usor de intuit la ce se refera cursurile neacreditate: este vorba despre acele ore de studiu pe care copilul le petrece sub indrumarea unui cunoscator avansat de limba engleza. Acesta poate fi un cadru didactic activ, pensionat sau poate chiar o persoana care nu a activat vreodata in ramura invatamantului, dar care are cunostinte de limba engleza.

In cazul cursurilor neacreditate, beneficiile sunt mai degraba pe termen scurt si mediu: copilul se familiarizeaza cu materia, se pregateste sub indrumarea unui vorbitor cu un bun nivel conversational, poate urma un traseu de pregatire stabilit de comun acord.

Dezavantajul major, insa, este unul care se resimte pe termen lung: iese din discutie posibilitatea de acreditare a cursului. Alegerea acestei variante presupune ca, atunci cand va fi necesara obtinerea unui certificat, cursantul va fi nevoit sa plateasca oricum tot parcursul respectiv, indiferent de nivel.

Un alt dezavantaj ar fi faptul ca nu exista un scop unitar al acestor ore, pe parcursul carora se rezolva doar anumite probleme: ajutor la teme, pregatirea pentru teze sau pregatirea pentru Bacalaureat.

Pe baza informatiilor prezentate in articolul de azi si tinand cont de ceea ce isi doreste adolescentul tau sa faca in viitor, puteti alege impreuna cursul potrivit pentru el.

In orice caz, cursurile internationale acreditate de limba engleza ofera avantaje, deloc de neglijat, pe termen lung, deci ele reprezinta o investitie pe care merita sa o luati in considerare, chiar daca adolescentul nu stie inca daca ar prefera sa studieze in strainatate sau daca ramane in tara. Oricum ar fi, cunostintele dobandite si aplicate ii vor fi de folos in numeroase situatii din viata de zi cu zi.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/POMpXtcVYHo

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Servicii pentru acasa

Cauta
in