Adolescenti

#pandemie #probleme #copii #studiu #sanatate mintala

STUDIU ingrijorator! 1 din 3 copii sufera de probleme de sanatate mintala din cauza pandemiei

Un studiu arata date ingrijoratoare! Unul din trei copii din Germania sufera de probleme de sanatate mintala din cauza pandemiei de coronavirus, se arata intr-un studiu publicat miercuri, potrivit dpa.

La un an de la aparitia pandemiei de coronavirus, copii sunt puternic afectati atat psihic cat si emotional. Aproape unul din trei copii din Germania sufera de probleme de sanatate mintala la mai putin de un an de la izbucnirea crizei provocate de pandemia de coronavirus, potrivit unui studiu publicat miercuri, scrie dpa.

In urma evaluarii realizate in cadrul studiului condus de Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, cercetatorii au descoperit ca teama si anxietatea sunt in crestere in randul copiilor, in timp ce simptome ale depresiei si probleme psihosomatice au fost, de asemenea, observate din ce in ce mai frecvent.

“Calitatea vietii copiilor s-a deteriorat in Germania - care ramane in lockdown, perioada in care scolile sunt inchise”, a declarat Ulrike Ravens-Sieberer, autorul studiul.

De la mijlocul lunii decembrie pana la mijlocul lunii ianuarie, peste 1.000 de copii si adolescenti au completat un chestionar online pentru acest studiu, la fel si peste 1.600 de parinti. Studiul s-a concentrat asupra copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani.

Copiii din medii defavorizate din punct de vedere social sau cei din familii de migranti s-au dovedit a fi cel mai afectati psihologic.

"Constatarile noastre arata inca o data ca oricine a fost in forma buna inainte de pandemie, a fost invatat cu structuri si se simtea in siguranta si sprijinit in familie, va trece cu bine prin pandemie", a spus Ravens-Sieberer.

In acest scop, specialista in domeniul sanatatii publice a indemnat scolile sa ramana in stransa legatura cu elevii in timpul perioadelor de lockdown, potrivit Agerpres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului