Alaptarea

#sarcina #lamaze #alaptare

Gimnastica, lamaze, alaptare, puericultura pentru gravide si mamici

Viata este un dar! Traieste aceasta mare aventura a venirii pe lume a unui copil cu multa rabdare si curaj si vei dobandi o fericire infinita!


Este foarte important ca in momentul in care afli ca vei avea un copil sa inveti cum sa ai grija de tine si de bebelusul pe care il astepti; o mama sanatoasa fizic si emotional inseamna un copil sanatos. Din acest motiv, atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, femeile au nevoie de o informare corecta si de un sprijin specializat pentru a putea face fata cu succes provocarilor noului nascut. Conteaza foarte mult sa fii pregatita pentru cel mai minunat si responsabil eveniment pe care l-ai avut vreodata… acela de a deveni MAMA. In acest scop exista centre de tipul Scoala Mamei care te pregatesc inca din timpul sarcinii, iar ProMAMA este unul dintre ele. ProMAMA este alaturi de tine in cele mai frumoase, dar si atat de grele momente din viata ta.


Dar de ce ProMAMA?


Simplu! Este un centru unde ai acces la toata gama de servicii de care ai nevoie pentru a fi pregatita complet si corect sa devii mamica: Gimnastica Gravidei, cursuri de educare pentru gravide (Lamaze, Alaptare, Puericultura , Prim Ajutor), Masaj Prenatal si Consiliere Psihologica.


Mai mult chiar, te poti intoarce la ProMAMA si dupa ce ai nascut, impreuna cu bebelusul tau. Veti putea beneficia impreuna de Masaj si Gimnastica: tu, in calitate de proaspata mamica, vei putea practica Gimnastica Postnatala si Masaj Postnatal, iar puiutul tau va putea face scurte sedinte de Gimnastica si Masaj pentru Bebelusi. De asemenea, un aspect extrem de important: vei putea primi Consiliere in Alaptare.


Prin ce se mai diferentiaza ProMAMA? In Romania exista doar doi Consilieri in alaptare cu atestat international. Unul dintre ei este Dr. Marta Muresan, Medic Primar Pediatru, neonatolog, formatoarea viitorilor consultanti de lactatie din Romania, ea fiind si autoarea Cursurilor de Alaptare si Puericultura predate la Centrul ProMAMA.


Consiliere prenatala



Practicata regulat, gimnastica gravidei te ajuta:

 

  • sa te mentii in forma pe perioada sarcinii;
  • la tonifierea musculaturii solicitate in timpul travaliului (muschii perineali, abdominali, ai spatelui, ai bazinului), dar si dupa nastere, pentru a face mai usor fata solicitarii noului nascut;
  • sa elimini stresul acumulat, indiferent de natura lui: muscular sau nervos;
  • la prevenirea unor probleme ce pot sa apara in timpul sarcinii: dureri de coloana, edeme, varice, reduce riscul de avort spontan;
  • la diminuarea durerii, facilitarea dilatarii colului si controlul respiratiei in timpul travaliului;
  • sa iti revii mult mai repede dupa nastere.


Gimnastica gravidei are un rol foarte important si pentru fat, ameliorandu-i ritmul de crestere.



Cursuri de educare pentru gravide:


Cursuri de alaptare. ProMAMA iti ofera cele mai complete Cursuri de Alaptare. In 4 sedinte a cate 2 ore fiecare inveti reguli de baza despre cum iti poti alapta bebelusul cu success, dar si mici secrete si trucuri despre cum poti face fata problemelor ce pot sa apara.


Participand la cursurile lamaze, educatorul prenatal certificat international de la Centrul ProMAMA te ajuta sa privesti nasterea ca pe un fanomen natural si firesc, te invata toate acele mici trucuri si tehnici de respiratie si pozitionare in timpul travaliului si expulziei care te ajuta atat de mult pe tine si pe puiutul tau.


La cursurile de puericultura afli informatii despre nou-nascut: care este comportamentul lui, care sunt fenomenele fiziologice prin care trece in primele zile, cum trebuie el ingrijit. Daca doresti sprijinul partenerului tau, poti veni cu el sa va antrenati impreuna in frumusetea meseriei de parinti. Ca urmare a absolvirii cursurilor de ingrijire a nou-nascutului, tatal va putea beneficia in mod legal de 10 zile suplimentare de concediu pentru ingrijirea bebelusului (cf. legii 210/1999, art. 4, alin.1).

Masajul prenatal te ajuta la:

 

  • ameliorarea durerilor de spate;
  • relaxarea musculaturii tensionate;
  • eliminarea toxinelor;
  • stimularea circulatiei sangvine;
  • reducerea oboselii si a stresului;
  • sporirea starii de relaxare emotionala    
     

Pentru mai multe informatii accesati site-ul ProMAMA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare