Alaptarea

#formula bebelusi # lapte praf bebelusi # hrana bebelusi #alaptare #lapte de migdale

Pericolul din laptele de migdale. De ce sa nu-i dai bebelusului

Parintii cu bebelusi care prezinta intoleranta la proteinele din laptele de vaca au o mare problema. Dar este important sa alegeti cu deosebita grija si in cunostinta de cauza solutiile alternative pentru o alimentatie corecta si sanatoasa. Iata de ce nu este bine ca micutul sa primeasca lapte de migdale.

Un bebelus care a fost hranit cu formula preparata cu lapte de migdale a fost diagnosticat cu scorbut, o boala mai degraba comuna in urma cu doua secole. Aceasta este cauzata de o lipsa acuta de vitamina C si are ca simptome moliciunea musculatorii, insuficienta dezvoltarii oasoase si aparitia plagilor. 

Bebelusul, din Spania, a primit aceasta combinatie de la doua luni si jumatate, dupa ce a fost diagnosticat cu o alergie la proteina din laptele de vaca, si pana la 11 luni. La aceasta varsta era iritat mai tot timpul, obosit si nu putea sta in picioare. Din acest motiv, parintii l-au dus la medic. Radiografiile i-au socat atat pe medici, cat si pe parinti. Copilul avea oasele piciorului foarte subtiri si carente mari de vitamina C, vitamina D, calciu, fier si zinc, relateaza publicatia britanica The Daily Mail, care a prezentat cazul pe larg.

Baietelul s-a nascut cu o greutate normala, de 3,200 kg, si a fost vaccinat. Din cauza unei iritatii a pielii, medicii pediatri care l-au consultat pe micut au considerat ca acesta este alergic la proteina laptelui de vaca si au recomandat sa primeasca un amestec de lapte de migdale, faina de migdale, pudra de susan, malt de orez brun, mei si probiotice si prebiotice. Din pacate, aceasta formula nu a functionat deloc, iar cand a venit vremea diversificarii, copilul a refuzat constant hrana solida. 

Parintii au observat nu numai ca nu avea o stare generala buna, desi greutatea sa era normala pentru varsta bebelusului, ci si ori de cate ori ii atingeau picioarele, acesta plangea. Asa au ajuns la medic. Dupa doua luni in care a primit suplimente de vitamine, bebelusul si-a revenit si a reusit sa faca primii pasi. 

Scorbutul, o boala aproape neintalnita in tarile dezvoltate, apare din lipsa de vitamina C, esentiala pentru a produce colagenul, o proteina care se gaseste in tesuturi precum pielea, vasele de sange, oasele sau cartilagele. Fara acest aport de vitamine, tesuturile nu se pot dezvolta si apare durerea de articulatii si muschi, oboseala, sangerarile si umflarea gingiei. Medicii sustin ca ar trebui mentionat ca laptele vegetal, desi are aportul sau in sanatatea organismului adultului, nu este mereu potrivit pentru bebelusi.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele