Alaptarea

#alaptare #produse alaptare #aparatoare sani #pernuta alaptat #scaun picioare

Produse care fac alaptarea mai usoara atat pentru bebelus, cat si pentru tine

Alaptarea este unul dintre cele mai intime si speciale momente pe care bebelusul si mama le petrec impreuna si prin care-si consolideaza relatia afectiva. Mamicile fara experienta se panicheaza atunci cand sunt puse in situatia de a pune bebelusul la san si de a gasi pozitia potrivita pentru a-l ajuta sa suga corect. Pe langa tehnicile legate de modul in care il tii si de pozitia corespunzatoare, exista cateva produse sau accesorii care te ajuta sa iti hranesti mai usor bebelusul la san!

 

Pernuta pentru alaptat


Pernuta pentru alaptat este de mare ajutor mamicilor. In primul rand, ajuta la pozitionarea corecta a bebelusului pe brate, pentru a prinde cat mai bine mamelonul si sfarcul si pentru a se hrani corespunzator. In al doilea rand, te scapa de durerile de spate provocate de tinerea copilului direct pe brate.

Balansoar sau fotoliu confortabil

Nu doar pozitia copilului este importanta pentru un alaptat reusit. Si pozitia mamei este esentiala pentru a facilita procesul de hranire a bebelusului la san. Este important sa ai o pozitie cat mai relaxata atunci cand iti alaptezi copilul. In cazul in care esti stresata, copilul se agita, iar alaptarea devine un haos. Balansoarul este unul dintre produsele care nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunei proaspete mamici, intrucat o ajuta sa stea confortabil, dar si sa legene copilul in timpul hranirii, astfel incat sa fie relaxat.

Scaun pentru picioare

Scaunelul pentru picioare este unul dintre cele mai populare, dar si utile accesorii pentru mamicile care alapteaza. Se pare ca scaunelul de picioare are un rol esential in combaterea durerilor de spate ale mamicii, intrucat ridica presiunea exercitata de tinerea bebelusului in brate, la nivelul coloanei.

CD-uri cu muzica

Muzica auzita in surdina, in camera in care hranesti bebelusul, poate face minuni pentru modul in care decurge alaptarea bebelusului. Fondul sonor are un efect relaxant atat asupra ta, cat si a bebelusului, facand alaptarea mult mai usoara, in ciuda oricaror inconveniente.

Aparatoare pentru sani si unguent cu linolina

Durerile de sani provocate de suptul intens al bebelusului sunt inevitabile in alaptare, insa, daca ai grija sa folosesti aparatoare pentru sani, vei preveni acest disconfort si vei putea alapta bebelusul fara probleme.

In cazul in care durerile si ranile s-au instalat deja la nivelul sanilor, foloseste unguent cu lanolina, pentru a le ameliora si a le grabi vindecarea.


Sursa foto: Goodsit.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele