Alaptarea

#alaptarea la san #beneficii alaptare #dezvoltare copii #alaptare # dezvoltare cognitiva

STUDIU! Alaptarea indelungata nu are beneficii pe plan cognitiv pentru copii

Alaptarea la san, in primele luni de viata este esentiala pentru nou-nascuti. Cu toate acestea, alaptarea pe termen lung a copiilor, nu are beneficii pe plan cognitiv, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii irlandezi.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 7478 copii nascuti la termen. Copii au fost evaluati incepand de la varsta de noua luni pana la varsta de 5 ani, potrivit cnn.com. In efectuarea studiului s-a tinut cont si de nivelul de educatie si de venitul participantilor.

La varsta de trei si de cinci ani, parintii copiilor au fost rugati sa completeze un chestionar ce evalua vacabularul copiilor si capacitatea acestora de a rezolva diverse probleme, precum si comportamentul acestora. La varsta de cinci ani, la studiu, au luat parte si profesorii copiilor, care au avut de completat acelasi chestionar.

In urma studiilor s-a descoperit ca in cazul copiilor hraniti la san timp de sase luni sau mai mult, nivelul de hiperactivitate este mic la varsta de trei ani si au o capacitate mai mare de a rezolva probleme, spre deosebire de restul copiiilor. Cu toate acestea, la varsta de cinci ani, diferentele dintre cei hraniti la san pe termen lung si ceilalti copii, sunt neglijabile.

"Rezultatele studiului se incadreaza perfect in literatura de specialitate, iar beneficiile pe termen lung ale alaptarii sunt aproape inexistente daca sunt luate in considerare variabilele implicate," declara Dr. Brooke Orosz, profesor de matematica la Colegiul Essex County si consultant al organizatiei "Fed is Best", potrivit cnn.com.

"Intrebarea este: sunt copiii alaptati mai sanatosi decat cei care nu au fost alaptati? Raspunsul este 'Da'," adauga Dr. Brooke Orosz.

Concluzia este ca alaptarea pe termen lung este benefica pentru starea de sanatate a copiilor, chiar daca pe plan cognitiv nu se vad diferente intre cei alaptati si cei care primesc formula de lapte.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului