Alaptarea

#alaptare #alaptarea bebelusului #alaptare in public #sfaturi alaptare

4 ponturi utile pentru alaptarea in public

Laptele matern este benefic sanatatii copilului, intrucat ajuta la intarirea sistemului imunitar, insa cand vine vorba despre alaptatul in public, exista anumiti oameni care condamna gestul femeilor si nu mai tin cont de nevoile bebelusului.

Desi este vorba despre un gest natural, pe tema alaptarii in public s-au iscat controverse de-a lungul timpului si multi oameni din Romania privesc aceasta actiune cu ochi critici. Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos atunci cand alaptezi in public, pentru a evita privirile ostile ale celor din jur.


1. Foloseste un pled

Desi alaptatul in locurile publice nu este interzis prin lege, aceasta actiune poate fi considerata de unii oameni drept un gest indecent. De aceea, pentru a evita sa intri in polemici cu persoanele din jur, atunci cand esti nevoita sa iti alaptezi bebelusul, foloseste un pled sau o esarfa pentru a acoperi sanii.


2. Cauta un loc retras

Cu siguranta, ti s-a intamplat sa te afli intr-un restaurant si bebelusul sa inceapa sa planga, intrucat ii era foame. In asemenea situatii, poti cere angajatilor restaurantului sa te indrume spre un colt mai retras, unde sa poti alapta fara sa fie atintite asupra ta privirile critice ale celorlalti clienti.


3. Simte-te confortabil

Atunci cand te hotarasti sa alaptezi in public, este important sa nu te simti stanjenita, intrucat ii vei transmite aceasta stare si bebelusului, motiv pentru care va fi mult mai greu sa il hranesti.

Alaptatul este un gest firesc, natural si nu ar trebui sa iti pese de parerea celor din jur. In unele tari, precum Marea Britanie sau Australia, statul incurajeaza femeile sa alapteze in public.

In Romania, o astfel de reglementare nu este inca in vigoare, dar nici o lege care sa interzica hranirea bebelusului in public nu a fost adoptata.


4. Alapteaza in masina

Un alt loc in care iti poti hrani copilul, pentru a nu fi condamnata de cei din jur pentru gestul tau, este in masina. In cazul in care mergi la cumparaturi sau in parc si copilului tau ii este foame, poti merge in masina pentru a-l hrani. Pentru aceasta, este important sa ai mereu cheile masinii la indemana, pentru a nu pierde timpul cautandu-le.

Sursa foto: babylifetime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului