Alaptarea

# crestere lactatie #lapte matern #alaptare

Vrei sa alaptezi? 3 sfaturi pentru a mari lactatia

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni. Totusi, multe mame renunta la acest lucru de teama ca bebelusul nu mananca suficient. Consilierii in alaptare sustin insa ca un bebelus care suge corect va reusi sa stimuleze suficient lactatia astfel incat sa obtina suficient lapte pentru a se dezvolta normal. Daca totusi nu esti sigura ca acest lucru se intampla, iata cateva sfaturi pentru a creste productia de lapte matern:

Ceaiuri si alimente care cresc lactatia

Desi nu a fost demonstrat stiintific incontestabil, exista cateva alimente si plante despre care se crede ca pot creste productia de lapte matern si sunt folosite ca atare de zeci de ani. Printre acestea se numara feniculul, anasonul (dar, atentie! nu cel stelat, care este toxic pentru bebelus), schinduful, semintele de susan, semintele de marar, usturoiul (desi acesta poate modifica gustul laptelui), lintea si legumele verzi. Acestea trebuie sa fie insa incluse intr-o dieta echilibrata, la fel de importanta pentru productia de lapte suficient de nutritiv pentru copilul tau.

Odihna si relaxare 

La fel de importanta ca dieta este si odihna zilnica. O mama stresata, care nu se odihneste suficient si devine din ce in ce mai obosita nu va reusi sa produca lapte atat cat trebuie. Sau mai degraba nu va reusi sa alapteze corespunzator. De aceea este esential sa accepti si sa soliciti ajutorul pentru a reusi sa te odihnesti suficient si sa ai putere sa fii la capacitate maxima mereu pentru copilul tau. Iar atunci cand alaptezi, gaseste o pozitie relaxanta atat pentru tine, cat si pentru bebelus. 

Masajul sanilor 

Desi masajul in sine nu va creste productia de lapte, acesta va ajuta la desfundarea canalelor si laptele va curge cu mai multa usurinta. De asemenea, asigura-te ca bebelusul prinde cum trebuie sanul si suge fara a plescai. Daca este nevoie, desprinde-l de la san pana reuseste sa faca prinderea corespunzator. 

Foto: hepta.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului