Bebelusi

# aptamil #formula de lapte #lapte

5 pasi simpli pentru a prepara formula de lapte praf Aptamil

Laptele matern este alimentul ideal pentru ca cei mici sa se bucure de un aport mare de vitamine si nutrienti. Atunci cand alaptarea nu mai este posibila, introducerea formulei de lapte in alimentatie contribuie la dezvoltarea copilului.

 

Pentru o crestere si dezvoltare optima a copiilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea, pana la varsta de 2 ani. Intotdeauna consultati doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hranirea bebelusului. Atunci cand este recomandata trecerea la formula de lapte, este important sa cunosti modul de preparare al acesteia.

Din acest motiv, ne-am propus sa iti aratam cum se pregateste formula de lapte praf pentru copilul tau, prin 5 pasi simpli.

Pasul 1: Pregateste materialele necesare

Pentru inceput, pregateste urmatoarele materiale: recipientul in care vei fierbe apa, cel in care vei pregati formula de lapte, mai exact biberonul/canuta si formula de lapte. Este important sa acorzi o atentie sporita, deoarece recipientele trebuie sa fie sterilizate si blatul dezinfectat pentru a te putea apuca de umatorii pasi.

Pasul 2: Pune apa la fiert

Fierbe apa potabila timp de 5 minute. Dupa fierbere, las-o sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de aproximativ 37 de grade Celsius.

Pasul 3: Adauga ingredientele in ordinea corecta

Pentru a nu se crea cocoloase, adauga prima data apa in biberon. Dupa ce realizezi acest pas, urmeaza recomandarile de pe cutie si adauga numarul corect de masuri de lapte praf peste apa.

Pasul 4: Agita vertical si viguros compozitia

Agita biberonul/canuta energic, in pozitie verticala, timp de minimum 10 secunde. Vei observa ca deasupra laptelui se formeaza o spuma, insa aceasta poate fi diminuata in urma rotirii in aer a recipientului. Indiferent de situatie, spuma nu poate fi inghitita de copil, aceasta ridicandu-se permanent deasupra lichidului atunci cand recipientul este intors.

Pasul 5: Verifica temperatura laptelui

Verifica temperatura laptelui pe incheietura mainii. Temperatura acestuia trebuie sa fie de aproximativ 37 de grade Celsius.

Este important ca prepararea formulei de lapte sa fie realizata dupa instructiuni corecte, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a ajunge la consistenta potrivita. Formula de lapte Aptamil pentru copii de varsta mica contine vitaminele A, C si D care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Formula de lapte, in combinatie cu o nutritie echilibrata si adecvata varstei, reprezinta un pas important catre alimentatia corecta a copiilor.

Prepara intotdeauna formula de lapte pentru o singura masa, astfel incat sa fie proaspata de fiecare data cand i-o dai copilului tau. Nu o pastra pentru o perioada mai lunga de o ora deoarece aceasta isi poate schimba proprietatile nutritive.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului