Bebelusi

#succes in viata #luna nastere #succes #bebelusi

De ce bebelusii nascuti in septembrie au mai mult succes in viata

Un nou studiu, realizat de National Bureau of Economic Research arata ca luna nasterii are un impact mult mai mare decat semnul astrologic, asupra oamenilor. Datele sunt corelate cu succesul general al studiilor de-a lungul copilariei si adolescentei.

Potrivit cercetarilor, varsta la care cei mici incep scoala are o mare importanta in dezvoltarea cognitiva a copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani. In plus, potrivit sudiului, inceperea scolii la o varsta mai intaintata creste gradul de scolarizare al copiilor si reduce probabilitatea aparitiei infractiunilor juvenile, scrie realsimple.com.

In majoritatea tarilor, anul scolar incepe in luna septembrie. Astfel, copiii nascuti in septembrie sunt, in cea mai mare parte, cei mai mari din clasa.

Performantele acestor elevi pot fi observate si in afara orelor de clasa, la cursuri si activitati extracurriculare.

Malcolm Gladwell explica aceasta teorie intr-una dintre cartile sale. Acesta examina jucatorii de hochei canadieni, si sustinea ca cei mai buni jucatori sunt cei nascuti la inceputul anului.

 

Astfel, o diferenta de cateva luni poate face o diferenta majora in cazul copiilor care intra la gradinita sau la scoala. Din acest motiv, copiii cei mai mari din clasa, obtin de cele mai multe ori rezultate peste medie si, implicit ajung sa exceleze in anumite domenii, la maturitate.

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului