Bebelusi

#buget ingrijire bebelus #ingrijire bebelus #bebelus

Realizarea bugetului de intretinere a unui bebe – Cateva sfaturi de la BabyNeeds.ro

Venirea pe lume a unui copil este prilej de bucurie pentru intreaga familie, insa cel mai probabil dupa aflarea vestii apare preocuparea calcularii necesarului pentru intretinerea micutului. Gama produselor special create pentru bebelusi este extrem de diversificata, iar costurile se pot extinde considerabil daca nu efectuati in prealabil o lista cu articolele cu adevarat necesare.

Alcatuirea necesarului de articole pentru cresterea bebelusului, respectiv a bugetului lunar real

Ati primit vestea cea mare si deja va ganditi cum va fi amenajata camera micutului si cat de simpatice sunt hainele pentru bebelus, insa investiile pentru cresterea unui copil trebuie examinate atent inainte de a fi asezate pe lista produsele care vor fi achizitionate.

De ce este importanta crearea unei liste orientative?

BabyNeeds.ro este unul dintre cele mai mari magazine online specializate si oferta de produse prezinta optiuni nenumarate pentru haine, jucarii si diferite accesorii. Stim din experienta ca realizarea unei liste cu articolele absolut necesare va scuti noii parinti de tentatia de a cumpara lucruri inutile in primele luni ale lui bebe. Ingrijirea unui copil mic de tot inseamna mai mult decat shopping de carucior, leagan, un pat colorat si jucarii diverse, vor trebui incluse si produsele necesare pentru ingrijirea mamei, controalele specializate pentru mama si copil si adaugarea unui buget de rezerva pentru cheltuieli neprezute.

Decorarea camerei

Una dintre cele mai frumoase etape o reprezinta decorarea camerei, reprezentand un proces amplu, la nivel concret si spiritual, pregatind viitorii parinti pentru viata alaturi de cel mic. Personalizarea camerei reprezinta o alegere pur personala – vopsirea peretilor, alegerea unui covor intr-o nuanta potrivita - esentiale fiind urmatoarele articole:

  • Mobilierul: patut din lemn cu accesoriile aferente (lenjerie de pat, protectie impermeabila pentru saltea, sac de dormit), masa pentru schimbat si infasat, un dulap cu sertare pentru haine, un scaun comod pentru momentele de alaptare;
  • Un monitor de supraveghere/interfon pentru a putea monitoriza activitatea celui mic atunci cand nu sunteti in incapere;
  • Carti educative pentru proaspetii parinti;
  • Jucarii;

Transportul bebelusului

In aceasta categorie intra caruciorul, scaunul adaptat pentru transportul cu masina, sau sisteme de purtare de tip wrap elastic (pentru primele luni de viata).

Necesarul pentru intretinerea bebelusului in primele luni de viata

  • Hainele bebelusului: in primii ani de viata, copiii cresc foarte repede, nefiind recomandat sa achizitionati un numar mare de articole vestimentare pentru o anumita varsta. Va fi nevoie sa cumparati hainele utile, dar adecvate pentru anotimpului in care se naste: body-uri cu maneci scurte si body-uri cu maneci lungi (aproximativ 10 bucati), sosete groase si sosete subtiri, salopeta cu maneci si salopeta fara maneci, pulovere cu maneca lunga, pantaloni din bumbac, sapca si caciula si paturi subtiri si groase.
  • Hrana si ingrijirea: lapte praf (1 cutie de la un singur producator, pentru a schimba in cazurile in care cel mic refuza o anumita formula) – in cazul in care este imposibila alaptarea, biberoane (2-3 bucati) si sterilizator, comprese sterile si ser fiziologic, pudre, geluri si creme speciale pentru bebelusi. In ceea ce priveste scutecele, puteti achizitiona un pachet pentru nou nascuti, insa este recomandat sa asteptati pana la nastere pentru a achizitiona varianta potrivita pentru greutatea micutului. Mai puteti achizitiona o trusa de prim ajutor in care sa pastrati si cartea de vizita sau numarul de telefon al medicului care monitorizeaza sanatatea micutului si cateva accesorii utile – aspirator nazal, unguent pentru cicatrizare.

Odata cu inceperea perioadei de diversificare a hranei va fi nevoie de haine speciale (bavete si servetele), un scaun cu masa special pentru copii, un blender si farfurii si linguri speciale.

  • Accesorii pentru alaptare: perna si sutien pentru alaptare, pompa alaptare manuala sau electrica si recipiente pentru depozitarea laptelui matern.

Dupa achizitionarea articolelor esentiale pentru a incepe noua etapa din viata alaturi de cel mic, veti putea limita lista de cumparaturi lunara la scutece, haine si produsele de ingrijire necesare.

Blogul BabyNeeds.ro ofera articole periodice cu subiecte de parenting, ingrijirea bebelusilor si alte sfaturi teoretice si practice. Magazinul online este o resursa majora de articole pentru bebe, fiind una dintre destinatiile preferate ale parintilor pentru shopping de produse pentru copii.

  • www.babyneeds.ro
  • office@babyneeds.ro
  • 0726.817.023

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Top

Servicii pentru acasa

Cauta
in