Bebelusi

#temepratura camera bebelus #temperatura camera #camera bebelus

Care este temperatura ideala pentru camera bebelusului

Bebelusul tau poate dormi in siguranta si poate avea un somn odihnitor atata timp cat mentii temperatura din camera intre 20 si 22 de grade Celsius.

Daca in camera in care doarme cel mic este prea cald exista riscul producerii sindromului de moarte subita infantila, in special in primele doua luni de viata ale sugarului. Asadar, controleaza bine temperatura din camera copilului cu ajutorul unui termometru.

Ca o regula generala, copilul ar trebui expus la o temperatura care este confortabila unui adult imbracat destul de subtire. Daca in camera este prea cald pentru tine sa stii ca si bebelusului tau ii este cald, iar daca tie iti este rece si micutului ii este la fel de rece.

Urmatoarele sfaturi te ajuta sa mentii temperatura potrivita in camera in care doarme bebelusul tau:

Urmareste semnele supra-incalzirii copilului. Daca observi ca transpira, daca are parul ud, obrajorii sunt mai rosii decat in mod normal, respira repede si se chinuieste sa adoarma, atunci bebelusului ii este prea cald.

Evita sa il imbraci prea gros. Prea multe straturi de haine si paturi il vor face pe copil sa se simta inconfortabil si ii va fi prea cald, in plus si aceasta metoda poate provoca sindromul mortii subite infantile. Il poti pune pe cel mic la somn, intr-un sac de dormit cu fermoar, daca ti se pare ca ar avea nevoie de inca un strat calduros peste pijamale. Atentie, daca copilul este bolnav si face febra, evita sa pui prea multe haine pe el pentru ca acest lucru va duce la cresterea temperaturii corpului.

Pastreaza patutul cat mai gol. In primul an de viata, copilul nu are nevoie de parteneri de somn din plus si alte jucarii. Pernele si paturile de diverse feluri si modele nu isi au inca locul in patutul celui mic. Daca consideri ca bebelusul are nevoie de o patura cu care sa se inveleasca, alege un model usor, din materiale naturale, prin care aerul circula si acopera-l pe cel mic pana la mijlocul pieptului sau.

Nu pune niciodata sticle cu apa fierbinte, paturi electrice sau alte dispozitive de acest fel in patutul celui mic, indiferent cat de frig este afara. De asemenea, tine la distanta patutul copilului de radiatoare sau alte tipuri de incalzitoare.

In zilele cu temperaturi prea ridicate lasa draperiile sau jaluzelele trase si deschide geamul din camera copilului. Chiar daca in camera este prea cald, nu il pune pe cel mic in fata ventilatorului sau in dreptul aparatului de aer conditionat.

In primele sase luni de viata, recomandat este sa imparti camera cu bebelusul. Instaleaza patutul micutului in dormitorul tau si acest lucru te va ajuta sa stabilesti si temperatura la care acesta doarme cel mai bine.

Verifica in mod constant sa vezi daca micutului ii este prea cald. Pune mana pe burtica lui si verifica ceafa (mainile si picioarele bebelusilor sunt mai reci in mod obisnuit). Daca corpul copilului este prea fierbinte si transpirat, scoate un rand de haine sau indeparteaza patura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului