Bebelusi

#bebelus #patut bebelus #patut

Ce patut pentru bebelus sa alegi in functie de nevoi si buget

Indiferent daca esti la primul bebelus sau nu, cu siguranta esti constienta ca patutul bebelusului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cumperi pentru micutul tau prin simplu fapt ca in patut acesta isi va petrece o mare parte a timpului.

 

Din fericire, pentru tine, pe piata vei gasi o oferta foarte vasta de patuturi, astfel incât orice nevoi sau buget ai avea, cu siguranta vei gasi ceea ce iti doresti in special daca te orientezi spre un magazin online. Noi iti recomandam magazinul online cu articole pentru copii Bebebliss , unde ai beneficii precum plata in rate fara dobanda, transport gratuit si ai dreptul la retur garantat. Astfel nu ai cum sa dai gres.

Recomandabil ar fi sa iti stabilesti de la bun inceput un buget si câteva caracteristici principale pe care ti le doresti sa le aibe patutul bebelusului tau. Pentru a-ti face munca de cercetare mai usoara, iti prezentam mai jos cele mai des intâlnite tipuri de patut pentru bebelus de pe piata.

Patutul de lemn pentru bebelusi

De departe acest tip de patut este cel mai cautat de catre parinti. Cu design clasic, modern sau minimalist, un patut bebe din lemn poate fi incadrat cu succes in orice decor de camera indiferent daca optati ca bebe sa doarma in camera lui sau impreuna cu parintii. Vopseaua folosita pentru finisarea tuturor patuturilor din lemn de pe piata este pe baza de apa si nu contine nici un fel de substata ce ar putea dauna bebelusului. Aceste aspecte sunt atent reglementate de legislatia la nivel european si toti producatorii sunt obligati sa le respecte pentru a putea comercialia produsele in interiorul spatiului comunicat si nu numai.

Printre cele mai apreciate caracteristici la patuturile de lemn se numara somiera reglabila pe inaltime, barele detasabile de la unu dintre lateralele mari, sertarul pentru depozitare sau o latura culisanta.

Patutul co-sleeper pentru bebelusi

In ultimii ani exista o preocupare mai intensa a parintilor cu privire la practicarea co-sleepingului iar piata s-a adaptat la cererea acestora. Intrucât co-sleepingul presupune ca bebelusul sa doarma lânga mamica, varianta cea mai simpla si practica este alaturarea patutului de bebelus la patul mamei. Pentru a face acest lucru posibil cât mai simplu, au aparut pe piata diverse modele de patut ce pot fi atasate la patul mare si care au o laterala detasabila.

Un patut co-sleeping vine cu numeroase avantaje si anume mamica va avea mai usor accesul la bebelus pentru a-l alapta noaptea iar bebelusul va fi mai relaxat simtindu-si mama aproape.

Dezavantajul acestui tip de patut este insa ca marea majoritate a modelelor de pe piata sunt de dimensiuni mici, si nu pot fi folosite decât de la nastere si pâna copilasul poate sta singur in sezut. Din fericire exista insa si o varianta de patut co-sleeper de dimensiuni mai mari ajustabil – si anume patutul cu laterala culisanta Dreammy Plus de la Treppy. Acest model de patut co-sleeper ce are dimensiunea de 120x60 cm, este prevazut cu un sistem unic pe piata ce permite lateralei patului sa culiseze total sub somiera.

Patutul pliabil pentru bebelusi

Acest tip de patut pentru bebelusi este utilizat mai mult ca si patut pentru calatorii, patutul de la bunici sau daca locuiti intr-un spatiu mai mic si stiti ca ar trebui sa mutati patutul copilului mai des.

Patutul pliant pentru bebelusi este relativ usor ca si greutate si vine intotdeauna echipat cu o salteluta pliabila. Ce trebuie insa sa stii este ca aceasta salteluta, desi suficienta pentru ca bebelusul sa doarma pe ea, are o grosime de doar 2 cm si este confectionata din acelasi material ca si patutul si anume un tip de fas. Din aceste doua motive, multe parinti care opteaza pentru un patut pliant pentru bebelusul lor, aleg totusi sa achizitioneze o salteluta suplimentara pentru confortul celui mic. Bineinteles, daca este vorba de patut pentru calatorii, salteluta pliabila va fi suficienta.

Dupa cum poti vedea in exemplele de mai sus, exista variante pentru toate nevoile si in special bugetele. Poti alege un patut pentru bebelus cu pret de 300 lei sau poti opta pentru unul de peste 1500 lei. Sfatul nostru este sa incerci calea de mijloc. Exista pe piata multe modele de patut ce au caracteristici foarte apreciate si care au preturi mai mult decât decente. Spor la cumparaturi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare