Bebelusi

# alegere patut #patut co-sleeping #co-sleeping #patut copii

De ce sa alegi un patut co-sleeping!

Un patut co-sleeping este ideal pentru a dormi impreuna cu copilul in siguranta completa, permitand fiecaruia sa aiba propriul spatiu. Daca in timpul zilei poi sa il tii pe micut in brate, in carucior sau un alt loc, cand soarele coboara si intreaga familie se pregateste pentru somn, trebuie sa apelezi la suportul potrivit, care, pentru cei mici, este patutul special sau leaganul. Cu toate acestea, oricat de mult ne dorim, specialistii recomanda sa nu punem noaptea copilul cu noi in pat. A pune copilul in acelasi pat cu parintii este una dintre cauzele posibile ale SIDS (moartea subita a sugarului).

Din acest motiv, aceiasi specialisti recomanda ca cel mic sa doarma in camera parintilor, dar nu in acelasi pat ci sa aibe un patut al lui. Leaganul sau patutul specilal creat pentru co-sleeping este o solutie excelenta pentru a evita neplacerile si a avea copilul mereu in apropierea mamei.

Dar care sunt caracteristicile si ce este un patut pentru co-sleeping?

Co-sleeping - acest termen inseamna de obicei impartirea patului de catre parinti cu copilul lor. Pentru a raspunde acestei nevoi, au aparut patuturile co-sleeper. Acestea pot fi asezate langa patul cel mare al parintilor, mai precis, agatate de acesta. In acest fel, ele devin o extensie naturala, favorizand contactul dintre parinti cu cel mic si, prin urmare, posibilitatea de a avea copilul intotdeauna sub control, dar oferindu-i spatiul de care are nevoie pentru a dormi confortabil si fara niciun fel de pericol. Poti alege un model de patut din lemn sau un model din material textil.

Cand se foloseste patutul co-sleeper?

Leaganul sau patutul co-sleeper poate fi folosit inca din primele zile de viata ale copilului. Asta deoarece majoritatea modelelor disponibile astazi pe piata au posibilitatea de a crea o usoara diferenta de inaltime, astfel incat capul si umerii copilului sa fie usor mai ridicati restul corpului. Aceasta este pozitia recomandata pentru nou-nascuti, pentru a promova respiratia corecta, pentru a se asigura o digestie mai buna etc.

Dar pana la cate luni poate fi folosit patutul co-sleeper?

Dimensiunile patutului co-sleeper sunt de obicei destul de mici, astfel incat poate fi introdus cu usurinta chiar si in cele mai inghesuite dormitoare. Acest lucru inseamna, totusi, ca leaganul este potrivit pentru a tine un copil doar pana la cateva luni. De fapt, de obicei este recomandat pana la un an si multi copii vor inceta sa-l foloseasca mai devreme, deoarece vor creste prea mult si nu vor mai sta confortabil. Pentru a remedia problema si a evita sa cumparati cine stie cate produse pentru copilaria timpurie, poti alege un patut co-sleeper convertibil cum este patutul cosleeper de dimensiuni mari Dreamy Plus de la Treppy. Acest model are dimensiunea de 120x60 cm . In acest fel il vei exploata chiar si pana la varsta de 2 ani, pozitionandu-l imediat ce copilul creste direct in dormitorul sau. 

Ce caracteristici trebuie luate in considerare

Atunci cand alegi leaganul co-sleeper, trebuie sa iei in considerare urmatoarele caracteristici:

● Tipul de pat. Unele patuturi pentru dormitor sunt concepute doar pentru paturi traditionale si nu pentru cele cu sertar. Daca ai un pat cu sertar trebuie sa optezi, asadar, pentru un model ad hoc, in caz contrar, exista riscul sa nu poti ancora patutul. Din fericire, astazi exista multe tipuri de patuturi co-sleeper!

● Materiale. Indiferent daca optezi pentru un pat co-sleeper din lemn, plastic sau metal, este de o importanta fundamentala sa verifici daca materialele sunt rezistente si stabile, astfel incat patutul sa poata fi 100% sigur pentru copil. Partea superioara in care este prezenta garnitura trebuie sa fie eventual detasabila, pentru a putea fi spalata daca este necesar si, prin urmare, ii vei garanta copilului intotdeauna igiena si curatenia. Tesaturile trebuie sa fie certificate ca sigure pentru sanatatea copiilor si lipsite de substante care ar putea fi daunatoare. De asemenea, ele trebuie sa fie tesaturi delicate, hipoalergenice si respirabile.

● Prezenta saltelei. Leaganele co-sleeper au dimensiuni usor diferite in comparatie cu leaganele traditionale. Tocmai din acest motiv este bine ca salteaua pentru patut sa fie deja disponibila in pachet.

● Roti. Unele modele pot avea roti, cu frane desigur. Acestea sunt modelele ideale daca stii deja ca trebuie sa muti patutul in alte incaperi.

● Brand. Calitatea este cel mai important lucru. Cu toate acestea, este, de asemenea, adevarat ca, optand pentru cele mai importante si renumite marci din sector, vei fi sigur ca aceasta calitate este prezenta. Marile brand-uri isi supun produsele la controale si teste stricte inainte de a le introduce pe piata. In plus, patuturile de brand sunt produse care sunt capabile sa obtina cele mai importante certificari in domeniu.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in