Bebelusi

#scaun isofix #alegere scaun auto #scaun auto

De ce sa alegi un scaun auto cu Isofix pentru copii?

Scaunul auto este un accesoriu obligatoriu pentru masina atunci cand calatoresti impreuna cu bebelusul, dar si atunci cand acesta va creste. Aglomeratia actuala, graba, infrastructura deficitara au transformat traficul urban intr-un haos, iar pentru a preveni eventuale accidentari cauzate de o frana brusca sau impact, va trebui sa te asiguri ca cel mic este in siguranta.

 

Scaunele auto sunt realizate in functie de varsta si greutatea copilui, iar instalarea lor poate fi facuta in doua moduri: prin centuri sau printr-un sistem Isofix (cea mai sigura varianta in ziua de astazi).

ISOFIX inseamna „International Standards Organization FIX” si sunt cele mai sigure deoarece se prind direct in sistemul masinii (majoritatea masinilor au deja sistem Isofix) si nu permit deplasarea scaunului dupa instalare. Pe de cealalta parte, scaunele auto cu prindere in centuri sunt mai dificil de instalat deoarece fiecare masina are un sistem diferit de siguranta, iar prinderea nu este atat de sigura ca la Isofix. Studiile arata ca mai putin de jumatate dintre scaunele auto cu centuri sunt instalate corect, in timp ce peste 90% din scanele auto cu Isofix sunt instalate corect de catre parinti.

In momentul in care vei instala scaunul auto cu Isofix trebuie sa impingi baza scaunului si sa impingi pana auzi un click. in acest moment, scaunul este prins de catre autovehicul si nu se va desprinde sau deplasa in cazul unor frane sau viraje bruste.

Oferta scaunelor auto cu Isofix este foarte bogata, iar preturile variaza in functie de complexitate si functionalitati. Avand in vedere ca veti petrece timp considerabil in masina, la cumparaturi, scoala sau gradinita, excursii, concedii, trebuie sa privesti scaunul ca pe o investitie pe termen lung.

Noi militam pentru branduri consacrate pentru ca acesti producatori dezvolta si aplica permanent ultimele tendinte privind siguranta sporita, confortul mare al copilului in scaun si manevrabilitatea usoara a scaunului auto.

Pe langa siguranta, atunci cand alegi un scaun cu Isofix te-ar mai putea interesa si alte functionalitati precum confortul sporit oferit copilului. Exista nenumarate modele cu Isofix care sunt dotate cu tetiere speciale reglabile si spatar ajustabil pentru a asigura o pozitie pentru copil atunci cand sta in scaun. De asemenea, materialele din care este conceput scaunul trebuie sa fie rezistente, non-toxice, confortabile si care lasa pielea sa respire. Pentru o curatare usoara asigura-te ca alegi un model cu husa detasabila.

Sursa foto: aici

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in