Bebelusi

#imbaiere in siguranta #imbaiere bebelusi #siguranta #bebelusi

Imbaierea bebelusului – de la placere la siguranta

Cand vine vorba de copii, siguranta primeaza, indiferent de varsta. Inca din prima zi de viata trebuie sa ai mare grija de modul in care ii faci baie copilului. Prinele experinte cu imabierea sunt cele care il vor face pe micut sa se bucure de acest moment, sau din contra, sa planga de fiecare data cand este imbaiat.

Imbaierea trebuie sa fie un moment placut

Pentru a face ca imbaierea sa fie un moment placut pentru copil, trebuie sa te asiguri in primul rand ca apa are o temperatura adecvata. Aceasta trebuie sa fie de 35-37 de grade. Sub nicio forma apa nu trebuie sa depaseasca temperatura de 38 de grade Celsius. Pe piata exista termometre speciale cu ajutorul carora poti masura temperatura apei.

De asemenea, pe tot parcursul procesului trebuie sa fii calma si sa vorbesti cu cel mic, sa razi, sa va jucati. Stresul si agitatia ta se transmit copilului iar acesta va deveni usor irascibil, mai ales in timpul imbaierii.

Poti pune chiar si muzica de relaxare, care are numeroase beneficii atat pentru cel mic cat si pentru tine.

Siguranta inainte de toate

Daca in primele luni, cand nu sta inca in fund, sau in picioare, il tii mereu in brate, si nu pui multa apa in cadita acestuia, pe masura ce creste trebuie sa iei si mai multe masuri de protectie. Primul pas este achizitionarea unui covoras antiderapant pentru cadita. Astfel copilul nu va aluneca si nu exista riscul de accidentare. 

Nu umple cadita! Chiar daca stai in permanenta langa copil, in timp ce se balaceste in cadita, nu trebuie sa umpli niciodata cadita cu apa. O secunda de neatentie este suficienta pentru a se produce o tragedie.

Riscul de inec este substantial crescut in situatia in care exista un volum foarte mare de apa in cadita. Riscul ramane crescut chiar si in putina apa, de aceea este important sa fii mereu cu manutele pe el, insa cu cat nivelul apei creste, cu atat pericolul este mai mare. Astfel, in cazul in care aluneca, nu va exista riscul sa inghita apa care ii poate ajunge in plamani, in cele doua secunde cat dureaza pana il scoti din apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in