Bebelusi

#ingrijire bebelus #alaptare bebelus #somn bebelus #bebelus

Primele zile cu bebelusul acasa! De ce NU trebuie sa-i impui un program de somn si de mese

Primele zile cu babelusul acasa sunt printre cele mai dificile pentru parinti, care trebuie sa se obisnuiasca cu noul program pe care, de acum, li-l face chiar bebelusul. Insa aceasta este cea mai mica problema pentru majoritatea parintilor.

 

Cele mai multe intrebari pe care multi si le pun in aceste zile sunt legate de programul pe care ar trebui sa-l aiba bebelusul Cand sa doarma, cand sa manance, cand sa-i faca baie si asa mai departe.

Neonatologul Vlad Dima a vorbit in cadrul emisiunii “Sfat de sanatate cu Andreea Cigolea” despre cum ne putem acomoda cu nou-nascutul si despre importanta de a nu-i face bebelusului un program strict de somn si de mese. in noua locuinta si ce avem de facut pentru zile linistite acasa. 

Acesta sustine ca este foarte important ca bebelusul sa fie alimentat corect, acesta fiind principala grija a parintilor in aceasta perioada.

”Mamicile isi doresc sa alapteze, insa nu cantaresc nou-nascutul si poate aparea o problema in sensul ca nou-nascutul ar putea fi subalimentat. Ar putea primi mai putin decat are nevoie”, a spus Vlad Dima, medic primar neonatolog.

Medicul a explicat ca imediat dupa nastere, toti nou-nascutii scad in greutate, dar la varsta de 10-14 zile trebuie sa ajunga la greutatea de la nastere. 

“Alimentatia nou-nascutului se face absolut la cerere pana la sase luni. Nu facem program, nu dam cantitati fixe”, a precizatul medicul neonatolog.

De asemenea, medicul a mai spus ca in primele luni de viaa bebelusul nu trebuie sa aiba un program de somn. 

“Bebelusul trebuie sa doarma atunci cand are nevoie si atat cat are nevoie”, a declarat medicul Vlad Dima.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in