Cresterea copilului

#spinner #jucarii #beneficii #relaxare

Spinnerele si beneficiile lor asupra sanatatii noastre

 

Ce faci atunci cand simti ca stresul te apasa si nu te mai poti concentra pe altceva? Iei un fidget spinner si uiti de probleme! Aceste spinnere te ajuta sa scapi de una dintre problemele cele mai des intalnite in randul adultilor din secolul nostru: stresul cotidian. Oamenii nu mai au timp sa isi traiasca vietile pentru ca sunt mult prea stresati cu grija zilei de maine. Din pacate, corpul nostru are de suferit in urma acestui strest continuu, tocmai de aceea, ar fi bine ca din cand in cand sa mai luam o pauza si sa tragem adanc aer in piept pentru a ne linisti. Sau putem oricand sa luam un fidget spinner si sa ne jucam pana ne revine buna dispozitie.

 

 

Se spune ca aceste fidget spinners au fost inventate initial pentru copiii cu ADHD si autism, mai exact pentru a-i calma si pentru a-i face sa se relaxeze si sa se concentreze. Treptat, aceste spinnere si-au gasit loc in viata noastra si mai ales in viata copiilor nostri, ajutandu-ne sa ne calmam si uneori, chiar sa ne distram copios. Specialistii in psihologie sustin ca spinnerele sunt de mare folos mai ales in cazul copiilor care sufera de tot felul de ticuri de care nu pot scapa si care simt nevoia acuta tot timpul de a invarti lucrurile, de a le rasuci, de a apasa butoane. Acest lucru se intampla adesea si in randul adultilor stresati.

La prima vedere, este o simpla jucarie, insa aceste spinnere reprezinta pentru unii adulti sau copii o gura de aer proaspat. In plus, are si anumite beneficii asupra sanatatii tale, cum ar fi: te ajuta sa te concentrezi mult mai bine asupra unui singur lucru, te ajuta sa scapi de stres, te ajuta sa scapi de anumite dependente (cum ar fi cea de TV sau telefon) si te ajuta sa te distrezi. Unii psihologi sustin chiar ca un spinner te poate ajuta sa scapi si de dependenta de nicotina pentru ca jocul cu acest accesoriu anti-stres iti va tine mintea ocupata si tu te vei putea astfel concentra si pe altceva in afara de dorinta de a fuma.

In randul copiilor, spinnerele au un rol si mai important in dezvoltarea concentrarii si a rabdarii, a abilitatilor motorii fine. Mai mult decat atat, aceste fidget spinners incurajeaza socializarea. Ai vazut copiii care se strang in fiecare zi dupa scoala ca sa vada fiecare ce trucuri cu spinnere a mai invatat? Joaca cu spinnere ajuta in mod special copiii timizi, care au probleme de adaptare si care in acest fel, se pot integra mult mai usor intr-un grup de copii cu aceeasi pasiune. Sa nu mai vorbim de faptul ca spinnerele ii tin departe pe copii de TV, tablete sau smartphone-uri si cu totii stim cate de greu ii este unui parinte sa il faca pe cel mic sa se desparta de aceste gadget-uri!

Un fidget spinner nu are capacitati magice, dar cu toate acestea, ajuta adulti si copii din intreaga lume sa se relaxeze si sa se distreze! Adolescenti din toata lumea s-au filmat facand tot felul de scheme cu un fidget spinner, fiind copiati de copiii de toate varstele. Exista si specialisti care sustin ca un fidget spinner are efecte negative asupra sanatatii copiilor. Toate jucariile pot avea un efect negativ asupra sanatatii copiilor, daca ele sunt folosite mai mult timp decat ar trebui. Este ok sa folosim un fidget spinner pentru a ne relaxa si pentru a ne distra, dar sa nu uitam ca de aici si pana la folosire in exces, respectiv dependenta, nu mai este decat un pas! Nu transforma spinner-ul intr-un obiect in jurul caruia se invarte viata ta, ci apeleaza la el doar in momentele in care ai nevoie. Acest sfat este valabil si pentru cei mici.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului