Cresterea copilului

#copii #inot #sport #parinti

Sporturi pentru copii – inotul

Daca vrei sa il tii ocupat pe copilul tau pe timpul verii  sau daca vrei sa il determini sa practice un sport, una dintre cele mai distractive alternative o reprezinta inotul. Dintre toate sporturile pentru copii, inotul se poate practica inca de la o varsta frageda.

 

Beneficiile inotului

 

Pentru copiii care invata de mici sa inoate, inotul aduce o multime de beneficii. Printre cele mai importante se numara:

 

  • Inotul dezvolta calitatile motrice ale corpului si imbunatateste rezistenta fizica.

 

Conform unui studiu realizat in Norvegia, copiii care au invatat de mici sa inoate au demonstrat abilitati fizice imbunatatite considerabil, acestia avand un echilibru si o coordonare a corpului mai buna decat copiii care nu au incercat acest sport.

 

  • Inotul dezvolta calitati precum viteza, indemanarea, rezistenta si forta. S-a demonstrat faptul ca bebelusii care practica gimnastica acvatica invata inca de la 10 luni sa mearga fara sustinere.

 

  • Inotul creste rezistenta fizica si imbunatateste functionalitatea aparatului cardio –respirator.

 

 

  • Acest sport creste capacitatea de concentrare si dezvolta inteligenta emotionala a copilului. Psihologii sustin ca 70% dintre copiii care practica inotul se bucura intens de acest sport, capata incredere in sine si isi dezvolta spiritul de independenta.

 

  • Inotul contribuie la dezvoltarea unui corp armonios si poate fi un sport practicat usor si de catre copiii care nu au o conditie fizica foarte buna si carora, de obicei, nu prea le place miscarea.
     

 

Atentie!

 

Inotul formeaza solduri inguste si dezvolta un spate larg, asa ca nu este indicat copiilor care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale sau ale umerilor.

Trebuie sa stii ca inotul poate fi practicat inca de la o varsta frageda. Parintii care vor sa isi familiarizeze copilul cu acest sport o pot face inca din primele zile de viata ale micutului, acomodarea cu mediul acvatic avand loc acasa, sub atenta indrumare a unui specialist. Dupa varsta de 4 luni, copilul poate face cunostinta cu piscina, iar dupa 1 an, copilul incepe sa se familiarizeze cu tehnicile de inot .
 

 

Inotul este un sport accesibil

 

Spre deosebire de alte sporturi, inotul nu prezinta o investitie financiara foarte mare. Echipamentul nu este costisitor, iar preturile cursurilor sunt accesibile. Copilul va avea nevoie doar de un costum de baie, casca si ochelari pentru inot, dopuri de urechi si, optional, o pereche de labe si tub pentru respiratia sub apa.

Mult mai important este insa bazinul clubului de inot. Evalueaza fiecare oferta in parte, in functie de facilitatile oferite, atmosfera, curatenie la piscina, intervalul orar in care se desfasoara cursurile, pret.

 

Iata cateva cluburi care ofera cursuri de inot pentru copii:


Sursa foto : marthaburns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului