Cresterea copilului

#tata #copil #casa #gradina #parinti #sport #calculator #joc

Activitati pentru tata si fiu

Baietelul tau este mandria ta si ti se pare ca nu ai niciodata suficient timp pentru a-l petrece impreuna cu acesta. Iata cateva activitati care vor intari legatura dintre voi si va vor asigura distractie la maxim.

 

Activitatile sportive

 

Sportul promoveaza disciplina, buna coordonare, jocul in echipa, atitudinea fair-play, un stil de viata sanatos, lucruri pe care vrei sa i le transmiti si baiatului tau. In plus, te simti deosebit de mandru atunci cand iti sustii copilul la jocurile organizate de scoala si iti doresti sa fie mereu printre invingatori .

Gaseste o activitate care sa fie pe placul micutului tau si nu il obliga sa practice un anumit sport sau sa exerseze foarte mult daca acest lucru nu ii face placere. Totusi, putina miscare trebuie sa devina o obisnuinta in viata oricui, asa ca profita de aceste activitati pentru a petrece timp in aer liber alaturi de baiatul tau.

 

Jucati-va pe calculator

 

Orice pusti adora jocurile pe calculator si, chiar daca nu ii dai voie sa petreaca prea mult timp in fata acestuia, nu poti sa negi ca unele dintre jocuri sunt chiar distractive. Daca vremea e urata si nu aveti chef de activitati in aer liber, atunci fii partenerul de joc al baiatului tau. Cu siguranta va reusi sa castige detasat, cunoscand toate trucurile jocurilor pe calculator, dar chiar si asa, va veti distra pe cinste.

 

Mergeti la pescuit

 

Lasati-o pe mami acasa si mergeti cu cortul la pescuit, fie doar pentru cateva ore. Copilul tau va invata sa aprecieze natura si mai ales, va deprinde treptat, cunostinte despre cum sa se descurce si atunci cand nu are tot confortul necesar.

Fie ca este vorba de o excursie cu cortul, cazare la casute sau cateva ore de pescuit, iesirile in natura devin cu atat mai importante daca locuiti la oras si nu aveti ocazia sa va bucurati prea des de aerul curat.

 

Asistati la evenimente sportive

 

Daca baiatul tau este pasionat de un anumit sport, atunci puterea exemplului il va motiva si il va ambitiona sa persevereze pentru a obtine rezultate cat mai bune. Si daca are deja o echipa preferata, atunci indeplineste-i visul si cumpara-i bilete la un joc de-al acesteia.

 

Ocupati-va de lucrul prin jurul casei

 

Daca vrei sa iti repari masina, vreun aparat stricat sau sa vopsesti vreun gard, atunci este ocazia perfecta pentru a-l mai invata pe baiatul tau cateva lucruri utile. Ii va face placere sa fie martor la intregul proces descris si exemplificat de catre tine si mai ales, se va bucura cand iti va da si o mana de ajutor. Il inveti in felul acesta sa isi asume responsabilitati, sa invete din greseli si sa se bucure de rezultatele obtinute prin eforturile proprii.

 

Lucrati impreuna la diverse proiecte

 

Fie ca vrea sa construiasca o casuta in care sa se joace cu prietenii, o racheta sau un avion, experienta si sfaturile tale vor face ca rezultatul sa devina si mai atractiv. In plus, baietelul tau se va mandri in fata tuturor colegilor atunci cand va spune ca tati l-a ajutat sa isi indeplineasca dorintele. Pentru tine, aceste momente vor reprezenta ocazia ideala de a petrece mai mult timp cu cel mic, urmarindu-i pasiunea si oferindu-i sfaturi utile.

 

Ocupati-va de gradina

 

Daca mama si fetita se indeletnicesc cu treburile din bucatarie, atunci tu si cu baietelul tau veti putea avea grija de gradina. Fie ca scormoniti pamantul in cautarea de rame pentru pescuit, plantati flori sau ingrijiti gradina de legume , copilul tau va adora sa se murdareasca fara limite. Pe langa toata distractia, gradinaritul reprezinta o adevarata lectie in natura si este cu atat mai captivant atunci cand momentul acesta este impartit cu tati. 

Sursa foto : interactionel.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare