Cresterea copilului

#vacanta #bagaj #parinti #copii

Bagajul de vacanta al copilului

Mai aveti putin si plecati la drum, asa ca trebuie sa incepi pregatirile. Dintre toate insa, bagajul copilului ramane principala provocare.

 

Simti ca vrei sa iei cu tine toate lucrurile din casa si nu stii la ce sa renunti pentru a mai micsora putin bagajul prichindelului. Daca iti vei stabili insa prioritatile, vei reusi sa impachetezi doar lucrurile necesare.

 

Ia cu tine strictul necesar

 

Inainte de a impacheta lucrurile copilului, informeaza-te cum va fi vremea in zona unde iti propui sa mergeti in vacanta. O tinuta pe zi ar trebui sa fie suficienta. Cu toate acestea, ar fi indicat sa iei cu tine si doua – trei tinute in plus, in cazul in care copilul se murdareste.

Daca mergeti la mare, atunci copilul are nevoie de haine lejere; pentru serile mai racoroase, niste pantalonasi lungi, un hanorac si o bluza cu maneca lunga ar trebui sa fie suficiente. Nu uita de palariuta de soare. In ceea ce priveste incaltamintea , ia cu tine o pereche de sandalute comode, papucei pentru plaja si eventual o pereche de pantofiori.

Daca mergeti la munte, atunci in garderoba ar trebui sa predomine pantalonii lungi, pantalonii scurti, comozi pentru drumetii, tricourile si bluzele cu maneca lunga. Desi pare ca va trebui sa iei mult prea multe hainute, incearca sa limitezi cantitatea acestora. Doua perechi de pantaloni lungi, doua-trei perechi de pantaloni scurti , cate un tricou pentru fiecare zi in care veti fi plecati si cateva bluze cu maneca lunga vor fi suficiente.

Este posibil ca la munte sa ploua, asa ca daca ai o geaca subtire din fas, atunci imbini doua produse intr-unul singur. Nu uita sa iei cu tine un hanorac, un pulover si o caciulita, in cazul in care seara va fi mult prea racoare. Incaltamintea trebuie sa fie comoda, numai buna de urcat pe munte ; adauga si o pereche de papucei si deja ai impachetat lucrurile esentiale.

 

Transporta in siguranta alimentele

 

Daca tu poti sa te saturi dintr-o mica gustare in timp ce calatoriti spre destinatie, copilul tau va simti nevoia sa isi mentina obiceiurile legate de alimentatie. Micutul trebuie sa fie hidratat, asa ca ofera-i apa sau ceai neindulcit pe tot parcursul calatoriei.

Evita dulciurile, cremele, sosurile; pentru ca mancarea se poate incalzi, ar fi indicat sa consumati fructe, biscuiti si bineinteles, daca este vorba despre mai multe ore de  calatorie, sa va opriti intr-un loc de popas, unde puteti servi o masa calda. Daca ai posibilitatea, ia cu tine o lada frigorifica . Vei sti astfel ca ti-ai depozitat mancarea in siguranta.
 

 

Ia cu tine trusa de prim-ajutor

 

Atunci cand calatoresti cu copiii, orice se poate intampla; pentru a intampina orice situatie, este necesar sa ai la tine o trusa de medicamente, dar si o trusa de prim-ajutor pentru rani si arsuri.

Medicamentele impotriva diareei, impotriva durerii, un sirop de tuse, un spray nazal, plasturii nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. Pe langa acestea adauga si sprayul impotriva insectelor si dispozitivele care elimina tantarii, crema cu protectie solara si cea care se aplica dupa expunerea la soare .
 

 

Nu uita de jucariile copilului

 

Copilul tau se va impacienta daca va asteapta un drum lung, asa ca ar fi indicat sa ai la tine jucariile sale preferate, cartile care ii sunt pe plac si sa te pregatesti si cu cateva jocuri pentru drum, pentru ca vacanta sa fie una placuta si pentru prchindelul tau.

Atentie! Daca vrei ca micutul tau sa fie cat mai linistit pe toata durata vacantei, incearca sa ii pastrezi cat mai mult tabieturile de acasa. Asadar, daca are anumite preferinte in ceea ce priveste mancarea, hainutele, jucariile sau alte articole pe care initial ai fi vrut sa le lasi acasa, incearca sa faci un compromis si sa le iei cu tine.

 Sursa foto : cdn.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului