Cresterea copilului

# piciorul copilului tau # masura picior #copil

Cum afli masura pentru piciorul copilului tau

Fiecare copil este unic, iar marimea corecta a pantofului pentru orice copil depinde de mai multi factori. Toti copiii - baieti si fete - au picioare diferite si este important sa gasiti incaltamintea si marimea potrivita pentru copilul dumenavoastra. Picioarele copiilor mici au nevoie de o atentie deosebita.

Cum sa masurati piciorul copilului

Masurati lungimea piciorului copilului in timp ce el sau ea sta in picioare. Asigurati-va ca masurati ambele picioare, deoarece piciorul stang si cel drept pot avea lungimi diferite. Copilul dumneavoastra ar trebui sa stea lipit de un perete, cu greutatea distribuita uniform pe picioare. Asezati calcaiul de perete si o carte pe podea, astfel incat sa atinga cel mai lung picior. Apoi, masurati ambele picioare in centimetri de la calcai (perete) pana la cel mai lung picior (carte).

Cum sa gasiti asigurati spatiul adecvat pentru cresterea piciorului

Este important ca picioarele copilului sa aiba spatiu pentru a se misca si a creste in incaltaminte. In general, ar trebui sa lasati intre 1-1,5 cm spatiu pentru crestere intr-o noua pereche de pantofi sau cizme. La cizmele de iarna, ar trebui sa lasati 1,5 cm spatiu pentru crestere, in timp ce sandalele si balerinii ar trebui sa aiba nu mai mult de 1 cm, de exemplu.

Cum sa aflati daca latimea este adecvata

Multi pantofi si cizme au talpi care pot fi scoase, permitandu-va sa evaluati daca latimea incaltamintei este similara cu cea a piciorului copilului dumneavoastra. Intregul picior trebuie sa se afle in limitele talpii. Retineti ca masuratorile interne nu sunt aceleasi ca si masuratorile externe, deoarece materialele, garniturile si cusaturile ocupa spatiu.

Cum creste piciorul copilului dumneavoastra

Picioarele copiilor cresc foarte des. Pentru a va asigura ca piciorul nu este mai mare decat pantoful, este o idee buna sa masurati picioarele lor aproximativ o data la doua luni. Intre varstele 0-2, picioarele copiilor cresc de obicei cu aproximativ 2 cm pe an. Cu toate acestea, in perioada 2-5 ani, cresterea ajunge la aproximativ 1,5 cm pe an. In cele din urma, intre varstele 6-11, picioarele lor cresc de obicei cu aproximativ 1 cm pe parcursul unui an.

Cu totii avem nevoie de pantofi si ce incaltaminte trebuie sa alegeti pentru copilul dumneavoastra nu conteaza, important este sa alegeti marimea corecta. Este important ca pantoful sa se potriveasca piciorului copilului, varstei si dezvoltarii acestuia si este important ca pantoful sa se potriveasca sezonului.

Tipuri de pantofi

Cand copilul incepe sa urce si sa se ridice la lucruri, este deseori o idee foarte buna sa folositi pantofii anti-alunecare. Pot fi pantofi din piele de caprioara cu talpa anti-alunecare, de exemplu din piele moale si cu o talpa din piele moale sau poate fi o pereche de pantofi care se aseaza bine pe picior si are sireturi fixe sau scai, astfel ofera stabilitate calcaiului si asigura fermitatea.

Cand copilul dumneavoastra incepe sa se plimbe, si sa faca cativa pasi pe cont propriu, este timpul pentru mai multe tipuri de pantofi reali. Adica, pantofii cu talpa mai solida, adesea talpile impermeabile, astfel incat copilul poate de asemenea sa mearga afara fara a avea picioare umede.

Este important ca pantoful sa fie luminos si talpa sa fie flexibila, astfel incat sa urmeze piciorul copilului. Pantoful ar trebui sa se potriveasca cu latimea picioarelor copilului. Unii copii au picioare foarte late, alti copii au picioare mai inguste si este important ca pantoful sa se potriveasca bine.

Puteti cumpara pantofi "premergatori" din piele, unde brațul poate fi deseori eliminat. Poate fi o idee buna deoarece puteti masura piciorul pe talpa si astfel puteti gasi mai usor marimea pantofului drept.

Primul pantof folosit va fi adesea fie cu dantele, fie cu inchideri cu scai. Trebuie sa existe o acoperire solida pentru calcai, pantoful va fi adesea confectionat din piele, care il face moale si respirabil, confortabil de purtat in picior. Talpa va fi din cauciuc, ceea ce il face impermeabil daca iarba și drumul sunt umede.

Timp pentru joaca

Cand copilul reuseste sa se joace exista cerinte usor diferite asupra pantofilor. Este important ca pantofii copilului sa fie usori, astfel incat copilul sa poata sa-si plimbe picioarele cu usurinta. Este important ca pantofii sa stea bine pe piciorul copilului, ca pantoful sa se potriveasca atat in ​​latime, cat și in lungime.

Cu cat copilul devine mai mobil, cu atat este mai mare selectia de pantofi. De exemplu, la varsta de 5-12 ani, copilul dumneavoastra va fi capabil sa poarte pantofi de alergare si alte tipuri pantofi pentru diferite activitati, incaltamintea usoara si care cantareste foarte putin este fiabila daca este si moale si este potrivita piciorului.

Cerinte speciale pentru cizmele de iarna

Cizmele de iarna pentru copii sunt adesea confectionate din piele sau din nailon, iar multe dintre ele au o captuseala ce produce caldura, care face interiorul potrivit pentru vremea de iarna.

Atunci cand alegeti cizme de iarna, este un avantaj daca talpa poate fi scoasa astfel incat sa puteti masura daca cizma se potriveste.

Alegeti o cizma care este usora pentru copil si in cazul in care copilul doreste sa o stranga, daca este necesar sa aibe o panglica, astfel incat cizma sa stea bine pe picior.

Fiti atenti la fermoarele cizmelor, este important ca fermoarul sa fie deschis complet inainte ca copilul sa ia cizma, altfel fermoarul se poate rupe si nu puteti fi sigur ca magazinul nu va accepta o plangere.

Sursa foto: Giraffe Shoes

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului