Cresterea copilului

#jucarie #jucarii #copil #copii #siguranta #bebelusi #jucarii electrice

Cum alegi jucariile pentru copilul tau

Copiii incep sa absoarba informatie inca din momentul in care se nasc. Prietenii cei mai buni ai acestora devin jucariile si cartile. Daca vrei sa alegi ce este mai bun pentru micutul tau, atunci orienteaza-te catre jucariile care indeplinesc urmatoarele conditii: siguranta pe care o ofera, cat de educative sunt si cat de tare ii plac copilului.

Siguranta este cea mai importanta

Aproape ca nu exista jucarie care sa nu prezinte niciun fel de risc, si asta pentru ca cei mici sunt energici si destul de inventivi. In acest mod, reusesc de multe ori, sa se accidenteze. Totusi, pericolele pot fi diminuate considerabil daca inainte de a face o investitie ai in vedere unele caracteristici.

Calitatea jucariei: nu este nicidecum vorba despre faptul ca trebuie sa cumperi jucarii foarte scumpe pentru a-ti proteja copilul. Dar inainte de a o achizitiona, verifica, de exemplu, daca exista un pericol mare de a se deteriora.

Daca micutul tau va trage de ochii sau de nasturii ursuletului de plus si acestia se vor dezlipi usor, atunci exista riscul de a fi inghititi. Asadar, cu riscul de a enerva personalul magazinului care comercializeaza jucaria, forteaza putin componentele care pot fi inghitite cu usurinta ca nasturi , ochi, nas, pantofiori din plastic, gentute etc.

De asemenea, ai grija ca jucaria sa nu fie fragila. Daca micutul tau o va scapa din mana de la inaltimea sa, aceasta nu trebuie sa se sparga. Nu trebuie sa fie neaparat vorba de ceva din sticla; exista jucarii gen modelaj, care contin bilute sau prafuri, special pentru a putea fi modelate. Acestea se pot rupe sau sparge chiar in mainile copilului tau.

Mai mult, si vopseaua aplicata pe jucarie poate deveni un pericol. Jucariile noi trebuie sa fie vopsite in mod obligatoriu cu culoare non-toxica. Acest lucru este mentionat pe eticheta sau ambalaj. Daca iti plac jucariile vintage, atunci aplica deasupra culorii deja existente un strat de lac non-toxic.

Margini ascutite: treceti usor mainile pe portiunile de plastic sau metal si verifica-le daca prezinta portiuni ascutite sau daca cel mic se poate zgaria usor cu aceasta. Daca vrei sa-i cumperi o jucarie din lemn, aceasta ar trebui sa fie lacuita astfel incat sa nu existe aschii sau colturi care ar putea provoca accidente.

Fara electricitate: Incearca sa eviti jucariile care se conecteaza la un intrerupator, pentru ca este posibil ca cei mici sa se raneasca. Unii dintre copii au o “atractie” fata de prize, asa ca, cel putin in primii ani de viata, ar fi bine sa le acoperi folosind dispozitive speciale. De asemenea, posibile pericole prezinta si jucariile care se alimenteaza de la baterii. Copiii ar putea fi tentati sa le scoata din interiorul acesteia si sa le muste.

Zgomot: Zgomotul puternic sau cu o frecventa continua poate afecta auzul copilului tau. De obicei, acestora le place sa tina jucariile care emit zgomote aproape de ureche. De accea, ar trebui sa le eviti pe cele care emit un singur ton cu o intensitate destul de mare. Un astfel de exemplu sunt pistoalele de jucarie.

Pericol de strangulare : evita jucariile care au sfori sau corzi prea lungi.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Jucariile – mijloace necesare in procesul de invatare

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare