Cresterea copilului

#jucarii pentru copii #jucarii copii #copii

Cum responsabilizam copiii in functie de varsta cu ajutorul jucariilor

Responsabilitatea este raspunsul pe care parintii trebuie sa il arate si cultive copiilor inca de la varste fragede, pentru a-i ajuta sa se transforme in adulti echilibrati, care se vor adapta usor la orice provocare.

Pentru a-si insusi cunostinte practice si pentru a invata, astfel, ce presupune responsabilitatea, copiii trebuie sa participe de mici la unele activitati.

Trebuie sa fim, insa, atenti la tipurile de activitati la care ne expunem copilul, sa tinem cont de varsta, dar mai ales de sarcinile pe care ei trebuie sa indeplineasca, astfel incat acestea sa fie educative, dar suficient de atractive ca ei sa nu se plictiseasca.

Stransul jucariilor este o activitate simpla la care cel mic poate fi invatat sa ia parte si sa se simta util. Este o activitate ce poate fi inceputa inca de la varste fragede (2-3 ani). Poate fi pus sa se imbrace si sa se dezbrace singur, sa isi aranjeze hainele, sau sa hraneasca animalul de companie.

O alta optiune sunt jucariile bebelus, cu ajutorul carora puteti sa ii aratati celui mic ce inseamna sa aiba grija de altcineva - sa ii dea sa bea apa, sa ii dea sa manance, sau sa ii schimbe scutecele. Prin includerea unor astfel de jucarii in rutina copiilor, ii invatati sa fie mult mai responsabili, sa constientizeze importanta detinerii controlului intr-o situatie data, dar si sa inteleaga de ce este nevoie de el.

Spre exemplu, papusa Baby Alive de la Hasbro, este o optiune simpatica si extrem de utila atunci cand va doriti ca micutul sa vada cu adevarat ce inseamna sa ai grija de un bebelus.

Cu ajutorul Baby Alive, copilul are activitati si responsabilitati asemanatoare celor ale dumneavoastra si este cunoscut faptul ca cei mici invata cel mai usor imitand comportamentul parintilor. Bebelusul Baby Alive poate fi hranit, bea apa, ii sunt puse si schimbate scutece, este pieptanat, si ii sunt calcate hainutele. Pentru fiecare dintre aceste activitati sunt puse la dispozitie accesorii dedicate, care ii vor ajuta pe prichindei sa capete deprinderi de ”oameni mari”.

Jucariile Baby Alive au diferite nuante de par si diferite tonuri ale pielii, astfel ca micutilor nu le va fi greu sa se identifice cu ele. In plus, o astfel de jucarie poate fi ideala pentru parintii care vor ca micutii lor sa invete despre importanta meselor si orele la care trebuie luate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare