Cresterea copilului

#raze ultraviolete #ochelari de soare #soare #copil #bebelus #protectie solara

Cum sa iti protejezi copilul de razele solare

Soarele incepe sa se arate tot mai indraznet, asa ca plimbarile lungi prin parc au devenit preferatele copilului tau. Cu toate acestea, pielea sensibila a micutului va suferi imediat in urma expunerii la soare, daca nu iti iei cateva masuri de precautie.

Mai mult, medicii sustin faptul ca, daca in copilarie, ai grija ca acesta sa fie protejat in urma razelor solare, diminuezi semnificativ riscul aparitiei cancerului la maturitate sau a imbatranirii premature.

 

 

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le aplici atunci cand iti expui copilul razelor solare:

 

Alege cu grija crema de protectie solara

 

Pielea sensibila a copilului are nevoiede o crema potrivita varstei sale. Pana nu demult, medicii interziceau aplicarea cremei de protectie solara bebelusilor sub 6 luni, insa se pare ca acum nu mai este nicun pericol, atata timp cat optezi pentru o crema speciala pentru copii.

Alege un produs cu spectru larg, care va oferi protectie atat pentru razele UVA, cat si pentru cele UVB. Factorul de protectie trebuie sa fie de minim 30. Daca lotiunile nu iti sunt pe plac si ti se par mai greu de aplicat, spray-ul reprezinta o varianta mai convenabila.

Chiar daca soarele intra in nori, afara nu este chiar atat de cald sau bate vantul, atat pe timpul primaverii si mai ales in timpul verii, copilul are nevoie ca pielea sa ii fie protejata. Ultravioletele vor continua sa il afecteze, chiar daca norii nu lasa soarele sa straluceasca.

Nu uita sa aplici crema cu jumatate de ora inainte de expunerea la soare si sa o reaplici la fiecare 2 ore. Nicio crema nu isi va face insa efectul pe deplin daca il expui la soare pe copilul tau la amiaza, cand soarele arde cel mai puternic. Este recomandat ca intre orele 12-16 sa nu iesi cu micutul la soare.

 

Imbraca-l pe copil corespunzator

 

In primul rand, copilul trebuie sa aiba capul acoperit cu o bascuta sau cu o palarie cu boruri largi. Imbraca-l pe micut cu haine cu o maneca mai lunga, de preferabil ¾ si cu bermude care sa ii treaca de genunchi. Opteaza pentru imbracaminte din bumbac, deschisa la culoare si nu uita sa aplici crema pentru protectie solara pe zonele ramase neacoperite.

In functie de vremea de afara, poti sa ii mai adaugi hainute, insa ai grija ca cel mic sa nu se incalzeasca prea tare. Chiar daca o baie de soare ii va face pe plac micutului, nu abuza de vremea frumoasa si alterneaza plimbarile prin soare cu cele la umbra. Daca temperatura de afara creste, este recomadat sa eviti expunerea la soare la orele de varf.

 

Invata-l sa poarte ochelari de soare

 

Pentru copiii mai maricei, trecuti de 1 an, sunt indicati si ochelarii de soare ca masura de protectie. Ai grija sa alegi unii de calitate, speciali pentru copii si invata-l inca de pe acum sa ii poarte atunci cand soarele este mult prea puternic. Il pregatesti astfel si pentru perioada de vara, mersul la mare etc.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului