Cresterea copilului

#copil #parinte #educatie

Intrebari pe care ar trebui sa i le pui copilului in fiecare zi

Din pacate, de multe ori zilele trec fara ca tu sa ii adresezi copilului tau intrebari esentiale ce tin de viata acestuia. Descoperi astfel ca intre voi doi exista o prapastie pe care nu stii cum sa o indepartezi.

 

Chiar daca esti o persoana ocupata, acorda-i copilului tau macar o jumatate de ora pe zi in care sa discutati depre acesta, cum si-a petrecut timpul, dar si despre nelinistile si bucuriile sale.
 

Daca nu stii de unde sa incepi, iata cateva intrebari pe care ar trebui sa i le adresezi copilului tau in fiecare zi. Organizeaza un fel de " ritual " - masa de seara, cateva clipe intr-un coltisor retras, o ora de joaca - in care sa ai n conversatie linistita cu copilul tau despre el. Va simti astfel ca ii esti alaturi chiar daca tu esti un om ocupat si va pretui sfaturile venite de la parintii sai.

1. Spune-mi mai multe despre ziua ta. Care a fost cel mai placut moment al acesteia?

2. Care a fost cel mai dificil lucru pe care a trebuit sa il faci astazi?

3. Te-ai distrat cu colegii de clasa?

4. Spune-mi mai multe despre ce ai invatat astazi la scoala.

5. Cu cine te-ai jucat astazi? Ce te-ai jucat?

6. Crezi ca sunt materii la scoala carora nu le faci fata? Care sunt acestea?

7. Poti sa imi arati ce ai facut astazi?

8. Cu cine te-ai jucat astazi?


Incearca sa ii adresezi copilului tau intrebari specifice, insa formuleaza-le astfel incat sa nu ceara un raspuns inchis, gen "da" sau "nu".

Lasa-l pe micutul tau sa iti vorbeasca despre lumea sa, astfel incat sa intelegi ce anume ii lipseste, ce anume il face fericit si cu ce il poti ajuta. De asemenea, poti incepe conversatia vorbind despre ziua ta, despre jobul tau, pentru ca micutul tau sa stie mai multe despre parintii sai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului