Cresterea copilului

#jocuri #jucarie #prescolar #copil

Jocuri pentru prescolari – indemanare si coordonare

Fiecare etapa din viata copilului tau presupune dobandirea de noi aptitudini si cunostinte; din aceasta cauza, jocurile si jucariile prescolarului trebuie sa se potriveasca nevoilor acestuia. Atentia, coordonarea, imaginatia, vorbirea trebuie antrenata astfel, la varsta prescolarului, prin mijoace eficiente de invatare.
 

 

Iata cateva jocuri potrivite pentru prescolarul tau, care sa ii dezvolte  indemanarea si coordonarea:

 

Joc de constructie „Casuta mea”

 

Copiii adora sa construiasca si sa se bucure de rezultatele „muncii” lor, asa ca nu vei avea niciodata prea multe jocuri care implica indemanarea, coordonarea si atentia pentru detalii. Daca alegi sa te implici si sa iti ajuti prichindeul atunci cand descopera astfel de jocuri, vei avea o ocazie perfecta pentru a petrece timpul impreuna cu micutul tau.

Jocurile cu piese ce pot fi asamblate contin o serie de elemente cu ajutorul carora copilul tau isi poate construi casute, castele, masinute etc., decorandu-le in fel si chip si asezandu-le „in scena” dupa bunul plac. Astfel, micutul se poate folosi de acest joc pentru a crea spatiul potrivit fanteziei sale, povestilor pe care le asculta etc.

 

 

Puzzle pe sunete

 

Producatorii iti ofera o gama variata de jocuri puzzle, pentru orice tip de varsta, avand ca tematica subiectele preferate ale copiilor: masinute, personaje din desene animate, animale etc. De asemenea, poti opta intre modelele cu piese simple si cele mai sofisticate, care ii ofera copilului tau diferite indicii de rezolvare. Jocurile puzzle dezvolta gandirea logica, indemanarea, dar si ccreativitatea micutului.

Puzzle-ul pe sunete contine piese ce, atunci cand sunt asezate corect, emit anumite sunete specifice figurinei respecitve: o pisicuta, robinetul cu apa, o masinuta etc. Datorita acestora, jocul puzzle va ramane mult timp printre preferatele copilului tau.

 

 

Buburuze in echilibru

 

„Buburuze in echilibru” reprezinta un joc stimulant pentru copii, acestia putand sa isi exerseze indemanarea, precizia,  abilitatile de planificare si gandire. Jocul cuprinde 18 buburuze de 3 dimensiuni, un zar şi copacul. Copilul trebuie sa balanseze insectele în copac; jocul este destinat mai multor jucatori, acestia fiind nevoiti sa aseze buburuzele in copac astfel incat sa nu dezechilibreze frunza articulata.

 

 

Joc de bricolaj cu TIP-uri

 

Produsele FischerTIP sunt un mic miracol al naturii. Fabricate din amidon vegetal, se lipesc de la sine odata putin umidificate. TIP-urile pot fi decupate, modelate, presate, fasonate si date pe razatoare .

FischerTIP este un joc de bricolaj pentru orice varsta. Copiii pot construi, bricola, lipi si desena cu acesti TIPs multicolori compusi din feculanti de cartof si colorati cu coloranti alimentari. Jocul nu dezvolta numai indemanarea copiilor , ci si imaginatia acestora, posibilitatile de a utiliza piesele TIP fiind nelimitate. In plus, dupa ce micutul a epuizat doar TIP-urile, ii poti cumpara doar o cutie cu rezerve.


 

Set modelaj pentru copii

 

Pasta de modelaj SIO 2 este alcatuita din minerale naturale, culori din pigmenti organici, fara un miros agresiv, specific lutului sintetic. Prezenta fibrelor naturale de celuloza permite uscarea acesteia fara crapaturi sau fisuri, fiind usor de curatat doar cu o curpa umeda.

Dupa ce lutul s-a uscat, copilul il poate picta, putandu-l sfarama sau slefui dupa bunul plac. De la seturile simple pana la cele tematice – Jungla, La lac, La mare, In spatiu - copilul isi va „lucra” indemanarea si creativitatea, ajutandu-se de instructiunile ce vin odata cu pachetul tematic. Poti folosi, de asemenea, pasta simpla de lut, pe care o gasesti in orice libratrie sau magazin de arte plastice , pasta fimo sau pasta de hartie.
 

 

Casuta piticilor

 

Aproape orice gradinita are amenajat un spatiu in care copiii isi pot crea propriile povesti si jocuri de rol. Casuta piticilor reprezinta un spatiu nelimitat in care copilul isi poate dezvolta indemanarea si creativitatea. Orice copil poate monta aceasta casuta din carton pe care o poate decora apoi dupa bunul plac. Fabricata din carton rezistent, casuta va deveni „ascunzatoarea” copiilor, oferindu-le posibilitatea de a folosi diverse materiale, culori, idei in decorarea si amenajarea acesteia.


Joc turn

 

Jocul tip turn reprezinta un joc de strategie in care copilul tau trebuie sa isi foloseasca indemanarea si imaginatia pentru a aseza piesele sub forma unui turn, fara ca acestea sa se dezechilibreze. In acelasi timp, copilul isi dezvolta atentia si capacitatea de concentrare. Jocul este ideal si pentru grupurile de copii sau pentru serile petrecute in familie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului