Cresterea copilului

#copii #jocuri #jocuri copii #jocuri copilarie

1 Iunie: Invata copilul jocurile copilariei tale!

Dincolo de distractiile moderne care au loc in jurul datei de 1 Iunie pentru cei mici, Ziua Copilului este un prilej nemapomenit pentru a-l invata pe prichindelul tau unele dintre cele mai dragi jocuri ale copilariei tale - sotronul, de-a fata-ascunselea, frunza, flori, fete si baieti, matele incurcate etc.. Incurajeaza-ti copilul sa ia o pauza de la jocurile video si sa intre, pentru o zi, in universul jocurilor de altadata, atat de utile in dezvoltarea lui!

Nu lasa tehnologia sa invadeze copilaria prichindelului tau si sa il faca sa prefere mai degraba calculatorul si uciderea mosntrilor din jocurile video in locul jocurilor creative si interesante de altadata, care-i aduna pe copii laolalta, le pune mintea la contributie si ii si distreaza in acelasi timp.

De-a fata-ascunselea

Orice copilas trebuie sa stie sa joace acest joc clasic si amuzant al copilariei de altadata.

Este un joc foarte bun pentru dezvoltarea fizica si cognitiva a micutului. Pe langa faptul ca il mentine activ, il si binedispune si ii dezvolta simtul intuitiv sau abilitatile sociale.

Iata o idee foarte buna de a petrece Ziua Copilului afara, impreuna cu alti copii, distrandu-va cu acest joc minunat.

Flori, fete si baieti

Daca de 1 Iunie ai adunat cativa prichindei la tine acasa sau in parc si ii vezi cam plictisiti, este timpul sa dai tonul distractiei cu un joc extrem de amuzant si vesel, numit "Flori, fete si baieti".

Explica-le micutilor cum trebuie sa stea in rand si cum se aleg doi din grup care trebuie sa se puna de acord asupra unui numar de la 1 la 10 sau 20, in functie de cati copii sunt. Cel care ghiceste numarul "pus la cale" de cei doi, are dreptul de a alege dintr-o serie de domenii - flori, actori, filme etc.

Cei doi care au ales numarul se departeaza de grup si numesc doua figuri, obiecte sau lucruri reprezentative din domeniul ales si se intorc si il intreaba pe care il prefera, iar in functie de optiune, va merge in locul unuia dintre copii si o va lua de la capat cu numere, domenii etc.

Frunza

Daca afara este frumos si poti sa mergi cu micutul in parc, atunci nu ezita sa te inarmezi cu o creta si sa desenezi un teren de "Frunza", pe care micutii sa se distreze copios.

Invata-i regulile jocului, cum se fac echipele si care este finalitatea jocului, apoi fii arbitru sau coordonator al jocului si indruma-le pasii, astfel incat sa nu greseasca sau sa triseze.

Cu siguranta, dupa ce invata, niciunul dintre micutii adunati in joc nu va mai dori sa paraseasca terenul de joaca. Este un joc al generatiei trecute care il tine in forma pe micut si il invata multe despre spiritul de echipa, cooperare, intuitie, strategii etc.

Matele incurcate

Isi mai aduce cineva aminte de jocul acesta, in care cativa copilasi isi "innodau" cat mai atent manutele si piciorusele in cele mai bizare feluri, iar un alt copil trebuia sa isi foloseasca imaginatia, creativitatea si gandirea sa ii dezlege, astfel incat cei incurcati sa nu-si dezlipeasca deloc mainile? Era loc de mare distractie in acest joc, care merita transmis si micutului tau.

Sotronul

Sotronul este cel mai popular joc dedicat copiilor in trecut. Desenul de pe asfalt, deghizat sub forma unui omulet si plin de numere, trebuia strabatut de copil de la un capat la altul, cu un singur piciorus, dar doar in cazul in care arunca pietricica in casuta si avea grija sa nu calce niciodata pe margini.

Copilul tau merita sa stie sotronul si sa invete toate jocurile care ti-au colorat si inveselit tie copilaria!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare