Cresterea copilului

#mame #mama singura # educatie copil #mame de baieti #divort parinti

10 sfaturi pentru mamele singure de baieti

Pe masura ce ii permiti sa-si aleaga singur eroul preferat si modelul masculin demn de urmat, exista o serie de alte metode pe care sa le pui in practica atunci iti educi fiul in lipsa tatalui. Iata cateva sfaturi pentru mamele singure de baieti, care te ajuta sa cresti un barbat matur si sanatos din punct de vedere emotional fara interventia unei figuri parentale barbatesti.

Stiai ca personalitati de renume international precum Tom Cruise, Bill Clinton, Bill Cosby sau Les Brown provin din familii in care au crescut doar sub ingrijirea mamei? Iata cum poti face din voinicul tau un adult desavarsit, chiar daca esti o mama singura.

1 Accepta-i individualitatea

Baietii isi manifesta individualitatea mai pregnant decat fetitele pe parcursul cresterii si dezvoltarii. Nu incerca sa-i impui gusturile pe care ar trebui sa le aiba sau visele pe care crezi ca ar fi bine sa le urmeze. Daca iti vorbeste ore in sir despre dinozauri sau iti enumera toate piesele care compun un vapor, nu-i spune ca isi pierde vremea cu tampenii si nu-i ironiza pasiunile.

Intrucat relatia voastra trebuie sa fie una cat mai apropiata, iar fiul tau trebuie sa aiba confortul psihic de a-ti impartasi dorintele si viziunea lui despre lume, menajeaza-i cu grija sentimentele si arata-te sustinatoare in privinta oricaror pasiuni pe care le-ar avea.

2 Nu-i impune titlul de "barbatul casei"

Cu toate ca vrei ca el sa devina un barbat adevarat, nu-i plasa pe umeri titulatura dificila de "barbat al casei" si nu-l impovara cu griji si responsabilitati specifice adultilor. Presiunea prea mare ii poate inhiba personalitatea si ii va da sentimentul de a nu fi capabil sa faca fata tuturor cerintelor. Lasa-l sa se bucure de copilarie si ofera-i libertatea de a se implica singur in sarcinile casnice. O va face cu siguranta de bunavoie daca nu va simti constrangeri.

3 Nu-l asocia cu esecul tau sentimental

Cand privesti chipul copilului tau, vezi trasaturile tatalui alaturi de care ai trait un esec sentimental . Orice ai face, nu-l asocia cu drama ta personala. Mai degraba, da-i de inteles ca este cel mai frumos rod rezultat din povestea ta de dragoste si ca iti trezeste numai sentimente pozitive.

4 Invata-l sa copieze trasaturi pozitive

Profita de orice oportunitate de a-i oferi exemple de conduita fiului tau cu ajutorul barbatilor educati cu care intrati in contact. De pilda, daca un coleg de serviciu se ofera sa-ti duca bagajul pana la masina si iti saruta mana la plecare, atrage-i atentia copilului tau ca astfel se comporta un barbat admirabil si galant.

5 Arata-i obiceiuri barbatesti

Daca te temi ca micutul tau ti-ar putea copia obiceiul de a te machia zi de zi, invita-l sa se joace cu un cosulet pregatit de tine cu tot soiul de obiecte masculine: un aparat de ras fara lama, un balsam pentru barbierit, un pieptene si un tub de pasta de dinti . La inceputul zilei, arata-i ce fac barbatii in fiecare dimineata si propune-i sa imite ritualul.

6 Inscrie-l intr-un grup sportiv

Sportul si socializarea cu alti baieti de varsta lui ii vor aduce numai beneficii fiului tau. Inscrie-l intr-un club de fotbal sau de karate, astfel incat sa invete rapid ritualuri de relationare tipic masculine.

7 Ofera-i o perspectiva realista asupra vietii sale

Chiar daca ai tendinta sa eviti discutiile referitoare la tatal sau, baiatul trebuie sa priveasca viata sa in mod realist. Nu-i ascunde adevarul, nu-i da de inteles ca detesti barbatii si respecta-ti intotdeauna promisiunile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare