Cresterea copilului

#copii #capcane #cearsaf #activitati in natura #pahar din plastic

3 activitati in natura alaturi de copilul tau, in zilele insorite de primavara

Vremea este cum nu se poate mai frumoasa, asa ca ofera-i copilului tau o iesire in aer liber si lasa-l sa descopere ce are de oferit natura. Explorati impreuna un iaz, arata-i ca exista viata in pamantul pe care calcati si iesiti la o vanatoare de insecte. Iata trei activitati pe care le poti face in aer liber alaturi de copilul tau pentru a celebra cum se cuvine intoarcerea naturii la viata.

1 Explorati un iaz

Alege o zi frumoasa, imbraca-l corespunzator, cu cizme de cauciuc si o bluza de primavara, ca apoi sa mergeti sa explorati un iaz din apropierea casei. Iazurile sunt pline de insecte si diverse animale mai mici sau mai mari, in special in aceasta perioada.

Pentru a face lucrurile si mai distractive, confectioneaza-i o sita dintr-un cerc si o panza, pe care sa o scufunde in apa. Explica-i sa o miste usor, pana ce o afunda in primul strat al malului. Apoi lasa-l sa o ridice si sa vada ce a "pescuit".

2 Ghiciti animalul dupa forma copitei

Acest joc deosebit poate fi practicat in zonele salbatice, in apropierea cabanelor de munte sau la tara, in zone apropiate campurilor si padurilor. Transformati-va in padurari de ocazie si incercati sa ghiciti ce fel de animal v-a calcat ograda peste noapte.

Aveti nevoie de un cearsaf alb, pe care sa il asezati intr-un loc al curtii sau chiar in afara ei. Udati-l cu putina apa si presarati-l cu putina hrana pentru animale, mere, foi de salata, nuci etc.

A doua zi, verificati "capcana" improvizata sa vedeti daca salbaticiunile au poposit la ospatul pregatit de voi. Ajuta-ti copilul sa identifice corect ce animale au mancat, in functie de urmele lasate pe cearsaf.

3 Vanati insecte

Distrati-va chiar in gradina voastra la o vanatoare de insecte. Pentru acest lucru aveti nevoie de un pahar de plastic pe care sa il ingropati in pamant, astfel ca partea de sus a paharului sa fie egala cu nivelul solului.

Protejati mica capcana pentru gandacei impotriva ploii, cu ajutorul unei cutii din care sa decupati cateva ferestre. Plasati cutia deasupra paharului si lasati peste noapte. A doua zi, lasa-l sa se bucure de descoperirea unor carabusi, gargarite sau a catorva rame. La sfarsit, eliberati-le in mediul lor natural!


Sursa foto: inspiredcamping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului