Cresterea copilului

#mp3 player # calatorie copii #calatorie avion #carti de colorat #copii zbor #desne animate

3 ponturi utile despre cum sa calatoresti cu avionul impreuna cu copilul tau

Sa calatoresti impreuna cu copilul tau pe distante mari este o adevarata provocare, iar, daca prichindelul are multa energie, sarcina ta devine din ce in ce mai grea. Zborul cu avionul l-ar putea incanta pe cel mic prima data, insa apoi devine la fel de plictisitor, precum drumurile cu oricare alte mijloace de transport.

In avion, nu doar ca trebuie sa tii ocupat copilul, dar este important sa te gandesti si la cei din jur si sa nu ii deranjezi. Iata cateva trucuri care ti-ar putea folosi cand zbori cu avionul impreuna cu prichindelul tau.

1 Alege orele potrivite pentru zbor

Pentru o calatorie cu avionul, cel mai bun moment sa zbori, alaturi de cel mic, este pe timpul noptii. Acest lucru nu garanteaza ca micutul va dormi pe durata calatoriei, insa sunt sanse mari sa fie suficient de obosit, incat sa stea linistit si sa odihneasca. Poate nu tot zborul, insa cateva ore cu siguranta nu te va deranja.

2 Foloseste obiecte care sa-i distraga atentia

Pentru ca prichindelul sa nu se plictiseasca pe durata zborului, este recomandat sa ii oferi alternative de distractie. Un puzzle complicat care sa-i capteze atentia, carti de colorat, un MP3 player la care sa asculte povesti sau chiar o tableta unde sa se uite la desenele animate preferate sunt doar cateva dintre obiectele pe care le poti lua cu tine pentru un zbor lung impreuna cu cel mic.

3 Nu uita de gustari!

Cateva gustari il vor multumi pe copil si este posibil chiar sa ii provoace somn. Pentru o calatorie cu avionul este indicat sa iei gustari care sa nu se topeasca sau sa se imprastie.

Astfel, poti prepara sendvisuri comice, coliere comestibile din cereale, dar poti lua si fructele preferate ale copilului, pentru desert.

4 Rasplateste copilul

Surprinde-ti copilul in timpul zborului si rasplateste-l daca a stat cuminte cel putin jumatate din timpul parcurs. Ii poti cumpara jucaria pe care si-o doreste sau chiar o noua carte. Astfel, cel mic va fi incantat ca a primit un cadou - ceea ce il va determina sa fie linistit si la urmatoarele zboruri - si va avea si o noua ocupatie.

Sursa foto: lifehacker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului