Cresterea copilului

#sarcina #suplimente alimentare #alimentatie sarcina #dieta sarcina #dezvoltare bebelus

3 ponturi utile pentru dezvoltarea creierului bebelusului

Tubul neural, care devine creierul si maduva spinarii, incepe sa se dezvolte inca din prima luna de sarcina. Dezvoltarea creierului bebelusului este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in perioada sarcinii, dar si dupa nastere. Desi genetica joaca un rol important in acest proces, exista totusi si alte elemente care influenteaza dezvoltarea creierului bebelusului, cum ar fi exercitiile fizice, nivelul de stres si, nu in ultimul rand, dieta. Iata cateva ponturi folositoare pentru dezvoltarea creierului micutului!


1. Consuma alimente bogate in acid folic

Acidul folic in timpul sarcinii este esential pentru dezvoltarea creierului bebelusului. Potrivit Departamentul de Sanatate al Statelor Unite ale Americii, aportul de acid folic necesar in timpul sarcinii este intre 0.6 si 1 mg pe zi. Multe femei nu reusesc sa obtina cantitatea de acid folic necesara dezvoltarii creierului bebelusului din alimentatie, motiv pentru care este recomandat sa includa in vitaminele prenatale si acest supliment.


2. Consuma alimente bogate in acizi grasi Omega 3

Pentru dezvoltarea creierului bebelusului, un rol important il joaca si acizii grasi Omega 3. Specialistii recomanda consumul a cel putin 200 de miligrame de acizi grasi Omega 3 in dieta din timpul sarcinii, dar si in cea din perioada alaptarii. Acizii grasi Omega 3 se gasesc in alimente, precum somonul, heringul, sardinele, dar exista si suplimente speciale pentru femeile gravide, care contin acesti acizi.


3. Consuma alimente bogate in proteine

Dezvoltarea creierului presupune energie suplimentara, astfel ca este recomandat sa cresti aportul de proteine in dieta din timpul sarcinii. Femeile gravide trebuie sa asimileze de trei ori mai multe proteine decat necesarul din perioada de dinaintea sarcinii. Printre alimentele bogate in proteine pe care le poti consuma in timpul sarcinii se numara cerealele integrale, alunele, migdalele, nucile, semintele, produsele lactate, pieptul de pui, muschiul de vita sau pestele.

Sursa foto: alwaysfoodie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului