Cresterea copilului

#copil #crestere copil #prejudecati crestere copil

3 prejudecati despre cresterea copilului

Se spune ca pentru a fi un om implinit trebuie, de-a lungul vietii, sa construiesti o casa, sa plantezi un copac si sa cresti un copil. Despre cresterea copiilor s-au scris si se vor mai scrie multe carti, insa nu toate sfaturile se potrivesc pentru toti copiii. Exista, totusi, unele prejudecati in ceea ce priveste cresterea copiilor, combatute de mamele moderne.


1. Afectiunea resimtita fata de bebelus vine de la sine

Multi parinti spun ca le este destul de greu sa creeze o legatura cu bebelusul, mai ales in primele zile de la nastere, precizand ca nu inteleg mereu ce il supara si de ce plange. Aceasta este o idee gresita, intrucat afectiunea fata de nou-nascut poate fi umbrita de teama si de sentimentul de nefamiliaritate.

Pentru a forma o relatie stransa cu prichindelul, este important sa petreci cat mai mult timp alaturi de el si sa nu ai foarte multi musafiri, cel putin in primele zile de la nastere. Pentru aceasta, poti aseza patutul celui mic langa patul tau, pentru a-i urmari cu mai multa usurinta comportamentul.


2. Cresterea copilului nu trebuie sa difere de la un parinte la altul

Este total gresit sa crezi ca regulile de care au tinut cont parintii tau pentru a te creste pe tine se pot aplica si in cazul bebelusului tau. Cea mai buna metoda de crestere a unui copil este cea pe care o stabileste fiecare mama.

Sunt unii bebelusi care se odihnesc mai bine cand dorm singuri, in patutul lor, iar altii prefera compania si patul parintilor.


3. Afectiunea fata de copil inseamna ca trebuie sa uiti de propriile nevoi

O alta prejudecata in ceea ce priveste cresterea copilului si nevoia de dragoste pe care acesta o are este aceea ca parintii se pot neglija pe ei pentru a-i oferi bebelusului toata afectiunea de care are nevoie.

Aceasta idee este eronata, intrucat si parintii au nevoie de afectiune si de siguranta, pentru ca astfel sa o poata transmite mai departe bebelusului. De exemplu, daca proaspata mamica se neglijeaza si nu mananca suficient, intrucat copilul ii solicita toate energia, tot bebelusul va avea de suferit cand va trebui sa fie alaptat.

Este important ca parintii sa isi imparta sarcinile, astfel incat sa aiba timp si pentru ei insisi.

Sursa foto: name-list.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului