Cresterea copilului

#copii #violenta #agresivitate

3 semne ca ai un copil agresiv

Orice copil poate avea iesiri nervoase si chiar usor violente uneori, insa acest lucru nu il face intotdeauna o fire gresiva. Totusi trebuie sa ai in vedere anumite semnale pe care acesta le transmite aunci cand incepe sa dezvolte un comportament agresiv si sa iei masuri cat mai repede posibil. Cu cat vei trata mai repede aceasta problema comportamentala, cu atat va fi mai usor si mai bine atat pentru parinti cat si pentru copil.


Iata cateva dintre semnele care iti arata ca ai un copil agresiv


1 Are des iesiri nervoase


Este absolut normal si natural ca din cand in cand copilul tau sa se enerveze si sa nu ii convina anumite lucruri, insa daca acest lucru se intampla in mod frecvent, din lucruri absolut minore, iar expresia chipului sau te ingrozeste, la fel ca si vorbele pe care le spune, ar fi bine sa porti o discutie cu el. Daca nu tai raul de la radacina, va incepe sa aiba astfel de crize tot mai des, in locuri publice , insa dincolo de acest aspect, acest comportament nu ajuta pe nimeni.


Alte semne ale unei iesiri nervoase periculoase: musca, inghionteste puternic, tranteste usi, scuipa etc.


2 Nu are prieteni


In cazul in care copilul tau nu se poate intelege cu niciun altul si nu isi poate face prieteni, poate fi un semn al faptului ca este respins din cauza reactiilor sale violente. Cu un astfel de comportament, nu va reusi niciodata sa se integreze intr-un mediu social, iar acest lucru il va face sa sufere, mai ales ca exista mari sanse sa nu inteleaga de ce toti copiii au prieteni, numai el nu.


Explica-i ca acesti copii nu vor accepta niciodata in grupul lor o persoana care tipa , care vorbeste urat si care foloseste violenta pentru a rezolva problemele. Explica-i ca acest comportament pe care il are, nu va face decat sa  il izoleze social.


3 Se simte mereu nedreptatit


Atunci cand lucrurile nu ies asa cum si-a propus are tendinta sa reproseze ca a fost nedreptatit? Ei bine, acest semn arata ca agresivitatea sa interioara este in dezvoltare si ca sunt mari sanse ca in curand sa o exteriorizeze. Aceasta senzatie de nedreptatire apare de cele mai multe ori atunci cand copilul se simte neiubit, neapreciat, neingirjit – lipsa atentiei parentale poate crea frustrari interioare care sa duca mai tarziu la acte de violenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului