Cresterea copilului

#bani de buzunar #meditatii #slujbe de vara #slujbe adolescenti #ajutor in gospodarie

4 idei de slujbe de vara pentru copilul tau

Job-urile pe perioada verii reprezinta modalitatea perfecta prin care copilul tau poate invata sa devina mai responsabil si sa deprinda mai bine valoarea banilor. Atunci cand iti cere sa ii cumperi o noua consola Xbox sau un nou telefon mobil, il poti indruma catre o slujba de vara care il va ajuta sa-si indeplineasca dorinta. Iata 4 idei de job-uri pentru copilul tau.

1 Munca in gradina

Indiferent ca este vorba de propria voastra gradina, cea a rudelor, a prietenilor sau a vecinilor, copilul tau poate castiga bani pentru efortul depus aici. Tunderea gazonului, curatarea frunzelor, copilirea plantelor, udarea lor sunt cateva dintre actiunile in urma carora el va fi remunerat. Cu putin noroc, va avea clienti fideli si va putea sa stranga suma de bani dorita.

2 Plimbarea cateilor

Acest job presupune o buna intelegere a temperamentului animalelor si este recomandat doar acelor adolescenti care iubesc cainii. Un prim pas il poti face chiar tu si sa ii oferi aceasta slujba daca aveti catel. Banii reprezinta o puternica motivatie, chiar daca nu ii place ceea ce face. Ajuta-l sa-si gaseasca clienti si sa stabileasca un orar pentru a-si indeplini sarcinile.

3 Oferirea de meditatii

Poate copilul tau este olimpic sau se descurca exceptional la limba engleza ori la matematica. Daca vrea sa isi exerseze abilitatile de pedagog si sa castige si bani de pe urma acestui lucru, poti sa il ajuti gasindu-i copii mai mici pe care sa ii mediteze. Pregatirea acestora, pe perioada verii, ii va spori increderea in fortele proprii si il va face si mai responsabil.

4 Ajutorul in gospodarie

In general, batranii sunt cei care chiar au nevoie de ajutor in gospodarie. Ajuta-l sa intocmeasca o lista de preturi acceptabile pentru fiecare sarcina pe care este dispus sa o presteze si bate la usile vecinilor si cunostintelor. Imprumuta-i bani pentru produsele de curatenie de care are nevoie si lasa-l sa porneasca in aceasta afacere. Probabil ca nu va avea de lucru nonstop, insa faptul ca va munci din greu pentru banii de buzunar il va face sa aprecize si mai mult ceea ce ii oferi tu.

Sursa foto: betterparentinginstitute.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului