Cresterea copilului

#copil #toleranta # educatie copil #toleranta copii

4 metode prin care iti inveti copilul ce inseamna toleranta

Unii parinti impartasesc ideea de toleranta, altii nu sunt atat de deschisi cand vine vorba ca micutul lor sa interactioneze cu persoane de diferite rase, etnii sau religii. Toleranta trebuie privita ca o oportunitate pentru copilul tau de a cunoaste si a invata lucruri noi, situatii diverse care il vor ajuta pe mai tarziu in viata. Iata 4 metode prin care iti poti invata copilul sa fie tolerant.


1. Invata-l sa iubeasca

Pentru a putea fi tolerant, copilul tau trebuie sa stie sa iubeasca. Fii chiar tu un exemplu in acest sens si arata-i ca poti sa simti afectiune fata de oameni, animale si natura tocmai datorita diferentelor dintre ei/ele. Nu ezita sa-ti oferi ajutorul in diverse situatii si astfel cel mic va invata sa-si ofere la randul lui dragostea.


2. Largeste-i orizontul

O alta metoda pentru a-l invata ce inseamna toleranta este sa ii oferi posibilitatea sa cunoasca persoane cat mai diferite. Lasa-l sa vada obiceiuri si traditii ale propriei culturi, dar si ale unor popoare diferite, locuri noi si interesante etc. In acest sens, ii poti oferi si carti sau sa-i arati site-uri dedicate.


3. Combate stereotipurile

Nu traim intr-o lume pe deplin toleranta, asa ca stereotipurile si prejudecatile sunt la tot pasul. Evita sa pici in aceasta capcana in formarea copilului, mai ales ca ele incurajeaza pe deplin discriminarea. Atunci cand intalnesti exemple de intoleranta sau stereotipuri, explica-i copilului tau care este adevarul si aprofundati impreuna problema.


4. Fii sincer cu el si raspunde-i la intrebari

Copilul observa rapid anumite diferente si te va intreba despre ele. De exemplu, atunci cand vede un copil cu sindromul Down sau cand are un coleg de gradinita sau de clasa care are numai un singur parinte. Nu te preface ca nu ai auzit si, mai ales, nu iti minti copilul. Explica-i pe intelesul lui ce inseamna aceste diferente si faptul ca toti merita acelasi respect. Astfel, el va intelege ca aceste subiecte nu sunt tabu si ca este normal sa le discuti.

Sursa foto: everydayfamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului