Cresterea copilului

#tavan #somn #copii #odihna #dormit #strategii

4 ponturi pentru a-ti convinge copilul sa doarma in camera lui

Copiii isi doresc sa doarma cu parintii cand sunt mici, intrucat astfel se simt protejati, insa cat de benefic este acest lucru pentru ei si pentru parinti? Ei bine, uneori copiii pot fi foarte agitati pe timpul noptii, ceea ce inseamna noapte alba pentru parinti. O noapte pierduta inseamna lipsa de energie, productivitate scazuta si oboseala. Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iti convingi copilul sa doarma la el in camera.

1 Fii hotarat!

Multi parinti se lasa induplecati de rugamintile copiilor si cedeaza in fata lor, lasandu-i sa doarma cu ei. "Doar de data asta" nu trebuie sa te impresioneze, intrucat si in urmatoarea seara, copilul va spune acelasi lucru. Chiar daca prima data cand vei refuza sa-l lasi sa doarma cu tine se va supara, treptat se va obisnui cu somnul in camera lui si veti reusi sa dormiti linistiti, fiecare in camera proprie.

2 Explica-i planul de dormit

Este bine ca cel mic sa stie ca va fi in siguranta si daca va dormi la el in camera, asadar pentru a-l convinge de acest lucru, este indicat sa ii explici planul de dormit. Spune-i ca ii vei citi inainte de culcare si ii vei pune muzica pentru a-l ajute sa adoarma mai repede. Asigura-l ca pe parcursul noptii vei veni sa verifici daca doarme linistit. Chiar daca la inceput va fi mai greu, incet, incet il vei convinge sa doarma singur.

3 Ofera-i diversiuni

Copiilor le este greu sa se puna in pat (cand in camera este intuneric) si sa adoarma. Asadar, incearca sa creezi in camera copilului tau o atmosfera care sa il ajute sa adoarma mai repede. In acest sens, poti pune pe tavanul camerei stele sau diferite animale din desene animate, care sa-i distraga atentia si sa-i induca somnul.

4 Alunga monstrii

In cazul in care copilul tau se teme sa doarma singur, deoarece ii este frica de monstri, ajuta-l sa isi invinga teama. Pentru aceasta, poti alcatui o armata din soldateii de jucarie pe care ii are si sa o pozitionezi la usa camerei. Astfel, ii vei spune copilului ca nu va intra nimeni in camera lui pe parcursul noptii, intrucat soldateii stau de paza.

Sursa foto: sinnue.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului