Nu este deloc usor sa fii mama! Cu acesta situatie se contrunta multe femei, care isi doresc tot ce e mai bun pentru copilul lor. Exista insa cateva tipuri de mame, care, din dorinta de a le face bine copiilor, le fac mai mult rau. Rezultatul poate fi vazut la varsta adulta, cand copilul are un comportament neadecvat varstei. Iata care sunt cele patru tipuri de mame care isi influenteaza in mod negativcopiii.

Mama fantoma

Mama fantoma este mai tot timpul absenta din viata copilului sau distanta. Nu se implica emotional si nu creeaza o conexiune intre ea si copil. Este obsedata de autocontrol, motiv pentru care nu reuseste sa creeze o legatura emotionala intre ea si copil, potrivit aleteia.org.

Acest tip de mama acorda o importanta deosebita propriei persoane si problemelor sale, motiv pentru care le ignora pe cele ale copilului. Din acest motiv copilul nu se poate atasa de mama, iar la varsta adulta, acesti copii devin incapabili de a lega relatii de durata (fie de amicitie sau de dragoste) cu alte persoane.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-11-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii