Cresterea copilului

#om de zapada #distractie #activitati copii aer liber #plimbari in parc

5 activitati distractive de iarna pentru copii

Vacanta de iarna te-a luat prin surprindere si nu stii ce activitati distractive sa organizezi pentru copilul tau? Afla ca jocurile cu zapada si plimbarile in parc sunt intotdeauna pe primele locuri in preferintele de distractie ale copiilor in sezonul rece. Asadar, implica-i pe cei mici in cateva activitati distractive de iarna. Iata cateva solutii!

Descopera diferentele!

Probabil ca i-ai povestit copilului tau despre fulgii de zapada si despre faptul ca fiecare are o forma unica. Acum este momentul sa ii si demonstrezi acest lucru! Pentru o examinare atenta, aduna mai multi fulgi de zapada pe suprafata unui material inchis la culoare si lasa-i la frigider pentru 10 minute, ca sa nu se inmoaie. Cu o lupa, copilul tau va putea sa observe detaliile inedite ale fulgilor de nea.

Construieste un om de zapada in grup

Nimic nu este mai distractiv pentru copii in sezonul rece decat sa construiasca un om de zapada, in special in grup. Vor petrece mult timp in aer liber, se vor juca si se vor imprieteni si cu alti copii. Poti participa si tu la distractia generala: ajuta-i cu colectarea de nasturi si alte accesorii pentru simpaticul personaj. Fa apoi cateva poze care sa surprinda momentul.

Organizeaza o petrecere cu ceai cald

Dupa ce copiii s-au distrat copios construind omul de zapada, este momentul sa ii rasfeti cu gustari delicioase si ceai cald, aromat si aburind. Pentru distractia din parc, pregateste o cantitate mare de ceai, pe care o depozitezi intr-un termos. Prepara fursecuri si aperitive pentru prichindeii pofticiosi si infometati.

Identifica animalele cu blana!

In aceasta iarna, din programul copiilor tai nu trebuie sa lipseasca plimbarile prin parc. Pentru a face plimbarea mai interesanta, roaga-i pe copii sa identifice urmele de animale din zapada. In acest fel, cei mici isi vor pune imaginatia la incercare si se vor distra in incercarea de a descoperi specia necuvantatoarelor care au traversat aleile inzapezite: pasari, catei, pisicute, veverite etc.

Castiga o medalie

In aceasta iarna, organizeaza propriile jocuri olimpice. Mergi in parc, construieste diverse obstacole din zapada si apoi propune diverse competitii pentu cei mici. Intrecerile cu sania sau bataile cu bulgari de zapada vor deveni rapid probele preferatele ale copiilor, ca apoi sa ramana amintiri extrem de placute pentru ei in viitor.

Sursa foto: parents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare