Cresterea copilului

#parinti #copii #bunici #relatii familie # cum educi copilul

5 secrete ale bunicilor, pierdute de noua generatie

Este posibil ca tehnologia actuala sa nu reprezinte un secret pentru tine sau pentru copilul tau. Pana cand se va inventa si o casa smart, multe secrete ale gospodariei sunt detinute insa tot de mama sau bunica ta. Iata cateva lucruri pe care tu si copiii tai ar fi bine sa le deprindeti de la bunica cea grijulie.

1. Gatitul "dupa ureche"

Trebuie sa recunosti ca rar ai vazut-o pe mama ta folosind cartea de bucate, chiar daca retetele ei de prajituri sunt stranse in cateva caiete groase. Efectul mirodeniilor adaugate la un anumit moment dat si cantitatile par cel mai bine pastrat secret al ei, iar rezultatul este intotdeana delicios. Poate ca nu ar strica sa incerci din cand in cand sa improvizezi si tu in bucatarie. Pana la urma, asa prinzi experienta!

2. Cusutul

Aproape ca nu mai stii la ce foloseste un ac de cusut, iar copilul tau nu a introdus niciodata ata in ac. In schimb, daca iti intrebi parintii si bunicii, acestia continua sa coasa, sa croseteze si sa lucreze la masina de cusut. Efectele societatii de consum par cusute cu ata alba, daca este sa faci un calcul pe economiile pe care le-ai putea realiza prin remedierea defectelor minore ale unor haine.

3. Prepararea conservelor

Dulceata, compoturile si muraturile din comert cu siguranta nu se compara cu cele facute in gospodarie. Dureros este cand pana si conservele tale par la fel de fade in comparatie cu cele ale mamei. Fie nu respecti proportia ingredientelor, fie nu le fierbi indeajuns, fie ai uitat sa adaugi ceva in compozitie, conservele tale pentru sezonul rece nu vor avea gustul celor realizate de mama sau de bunica ta.

4. Calcatul impecabil al rufelor

Intr-o lume a poliesterului si a materialelor care se usuca fara a face cute, fierul de calcat din casa ta pare mai mult un accesoriu artizanal dintr-o colectie vintage. Cu toate acestea, trebuie sa recunosti ca iti este dor de cearsafurile scrobite si calcate la dunga. Inca un domeniu in care nu iti poti depasi mama sau bunica, mereu profesioniste la acest capitol!

5. Negocierea

Te-ai obisnuit sa gandesti totul in costuri de productie, profit minimal, TVA si alti coeficienti cuprinsi in pretul de vanzare al unui produs, dar nu ai nici pe departe arta de negociator a parintilor tai atunci cand ajungi in piata. Negocierea pretului unui produs este un ritual pe care parintii tai il stapanesc la perfectie si care, probabil, le-a asigurat o rezerva financiara pentru a te tine in scoala si facultate.

Foto: brittmichaelian.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare