Cresterea copilului

#copii #piscina #vara #jocuri copii #jocuri distractive

Jocuri distractive pentru copii, vara aceasta

Du-ti copilul la piscina vara aceasta si arata-i ca balaceala poate fi si mai distractiva decat ar putea crede. Invata-l sa se bucure de beneficiile inotului cu ajutorul catorva jocuri care ii vor smulge hohote de ras si aplauze de bucurie. Iata cinci jocuri si concursuri distractive pe care copilul tau le poate practica la piscina in vara aceasta.


1. Cursa submarinelor

"Pe locuri, fiti gata, start!", cursa submarinelor a inceput! Fie ca se joaca cu alti copii, cu fratele sau sora sa, chiar si cu tine, acest joc presupune o buna coordonare in respiratie, deoarece actiunea se petrece sub apa. Castiga cel care ajunge primul intr-un punct dinainte stabilit de comun acord de jucatori.


2. Sticla invizibila

Ai nevoie de o sticla de plastic de 1 litru, al carei capac sa fie de aceeasi culoare sau cat mai apropiat de nuanta piscinei. In acest fel va fi mai greu de depistat. Umple sticla cu apa si aliniaza jucatorii cu spatele la piscina. Castiga cel care gaseste primul trofeul aruncat in apa.


3. Luptele de pe saltele

Pentru acest joc ai nevoie de doua saltele sau orice alt tip de jucarie gonflabila ce poate sustine unul sau mai multi copii. Dupa ce s-au urcat pe ele, fiecare echipa trebuie sa incerce sa isi rastoarne adversarii in apa. Deosebit de distractiva, lupta saltelelor ii va face pe cei mici sa tipe de bucurie.


4. Cursa pe umeri

Vorbeste cu ceilalti parinti sau copii mai mari si organizeaza o cursa in care micutii sa stea pe umerii vostri. Stabiliti unde incepe si unde se termina, luati-i pe cei mici in carca si porniti cursa. Partea funny vine abia atunci cand unul dintre voi se impiedica si cade in apa cu tot cu copil.


5. Colectarea mingiilor de ping pong

Cumpara mai multe mingii de ping pong. Le poti achizitiona din statiunea in care te afli sau dintr-un magazin din orasul tau. Pentru a face jocul mai interesant poti scrie pe fiecare minge numele participantilor sau cifre care vor insemna puncte. Arunca-le in diverse locuri din piscina si lasa-i pe cei mici sa se zbenguiasca in cautarea lor.

Sursa foto: guardian.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare