Cresterea copilului

#jocuri copii #jocuri in aer liber #jocurile copilariei #sotronul

5 jocuri pentru copii in aer liber

Profita de toamna calduroasa si indeamna-l pe copilul tau sa iasa si sa se joace in aer liber . Fie ca il lasi sa se joace in preajma casei, alaturi de copiii vecinilor, fie ca il scoti la un picnic sau la padure, invata-l pe copil sa renunte la jocurile "live" in defavoarea celor de la calculator.

Jocurile in aer liber au o serie de beneficii, printre care:

  • ii stimuleaza pofta de mancare
  • il ajuta sa fie mai sociabil si sa isi faca prieteni noi
  • il ajuta sa isi consume surplusul de energie
  • il ajuta sa se dezvolte intr-un mod armonios, atat fizic cat si psihic
  • il ajuta sa isi oxigeneze creierul dupa orele petrecute la scoala sau acasa studiind.

Iata cateva dintre cele mai populare jocuri in aer liber:

1. Baba oarba

Unul dintre copii trebuie sa fie legat la ochi, in timp ce incearca sa ii prinda pe ceilalti. Stabileste un perimetru de joaca si evita zonele in care copiii se pot rani.

2. Sotronul

Iti aduci aminte probabil cat de mult te bucura jocul Sotronul? Ei bine, de ce nu s-ar bucura si copilul tau in aceeasi masura. Invata-l cum se joaca si participa alaturi de el.

3. Tara-tara, vrem ostasi

Pentru acest joc sunt necesari cel putin 8 copii. Se formeaza echipe de cate 4 copii care se tin sa mana, intr-un sir, cele doua echipe se aseaza fata in fata, iar cand unii striga "tara-tara, vrem ostasi", unul dintre copii din echipa adversa incearca sa "rupa" lantul format de cei care l-au cerut.

4. Omul negru

Pentru jocul "Omul Negru", este nevoie de cel putin 3 copii . Toti copii se prind de maini ca intr-o hora, iar omul negru (care este unul dintre copii) canta "ora 1 a sosit, omul negru n-a venit, ora 2 a sosit omul negru n-a venit, ora 3 a sosit omul negru n-a venit" pana cand ajunge la ora stabilita de el. In momentul in care spune "ora X a sosit", toti copiii trebuie sa fuga si sa evita de fie prinsi de omul negru.

5. Telefonul fara fir

Se formeaza un grup de 4 - 10 copii care se aseaza in sir. Primul copil spune urmatorului un cuvant, in soapta, la ureche, iar acesta il sopteste mai departe copilului din stanga sa. Ultimul copil spune ce cuvant a inteles, iar apoi va spune si primul cuvantul initial. Cu siguranta cuvantul de final va fi foarte distorsionat, iar micutii vor rade copios.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului