Cresterea copilului

#bebelusi #limbaj nonverbal #jocuri #nou-nascuti

5 lectii de viata pe care le inveti de la bebelusi

Nasterea unui copil reprezinta o adevarata bucurie in viata parintilor, care se gandesc deja la educatia pe care sa i-o ofere, insa, de multe ori, bebelusii ajung sa isi educe parintii. Iata cateva lectii de viata pe care parintii le invata de la copiii lor!

1 Bebelusii te invata sa apreciezi femeia

Bebelusii sunt dovada vie a miracolului nasterii. Barbatii care au locuit alaturi de o femeie insarcinata si au fost martori la nasterea copilului invata sa aprecieze mai mult femeia. Asadar, desi nu o fac in mod direct, bebelusii contribuie la schimbarea perceptiei universale despre femei.

2 Bebelusii te invata sa traiesti clipa

Pentru cei mici, nu exista "ce-ar fi fost daca". Ei descopera in fiecare zi lucruri noi si traiesc prezentul, iar momentul descoperirii este unic. Acelasi sentiment il transmit si parintilor, ajutandu-i sa pretuiasca fiecare clipa traita, fara sa se mai gandeasca la ce va fi maine sau la greselile de ieri.

3 Bebelusii iti reamintesc de nevoile umane de baza

Prezenta unui copil in casa iti arata ca ai nevoie de atat de putin pentru a fi cu adevarat fericit. Asadar, cu ajutorul bebelusului iti dai seama ca ai nevoie de hrana si de protectie pentru a supravietui si iubire, respect si implinire personala pentru a fi cu adevarat fericit.

Acestea sunt cu adevarat nevoile umane de baza si nu lucrurile materiale pe care oamenii le doresc si pentru care muncesc necontenit.

4 Bebelusii te invata despre comunicarea nonverbala

Nou-nascutii comunica foarte mult fara sa utilizeze cuvintele. Ei iti pot spune ca le este foame, ca sunt obositi sau au nevoie de afectiune doar printr-o simpla privire, un scancet sau o lacrima. Daca analizezi gesturile unui copil, iti reamintesti ca 80% din comunicarea umana este nonverbala.

5 Bebelusii iti amintesc de bucuria copilariei

Arhitecti de renume, presedinti de tari, actrite, inventatori sau teroristi, toti au fost copii la un moment dat si aceasta este cea mai importanta lectie pe care o poti invata de la bebelusul tau. Alegerile pe care le-au facut ulterior au fost, adesea, influentate de factori externi. Toti s-au nascut avand aceleasi nevoi, insa modul in care s-au dezvoltat nu a depins intotdeauna doar de ei.

Asadar, bebelusii iti amintesc ca toti oamenii sunt egali si, la fel ca in copilarie, cand te jucai cu toti copiii, acelasi lucru ar trebui sa il faci si la maturitate si sa ii accepti pe toti oamenii, indiferent de nepotrivirile dintre voi.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare