Cresterea copilului

#dezvoltare copii #sanatate copii #vaccinare copii #citit copii

5 lucruri despre sanatatea copiilor pe care orice parinte ar trebui sa le stie

Sanatatea copilului tau este pe primul plan, iar in 2015 am aflat cateva lucruri importante despre aceasta. Iata cinci dintre lucrurile pe care ar trebui sa le avem in vedere de acum:

1. Cititul dezvolta creierul 

Un grup de cercetatori a demonstrat stiintific acest lucru, pentru prima oara, cu ajutorul tomografului. Astfel, in special intre 3 si 5 ani copiilor trebuie sa li se citeasca pe cat posibil, astfel incat sa-si dezvolte abilitatile cognitive, indeosebi limbajul.

 2. Cainii reduc anxietatea

Un alt studiu a demonstrat ca acei copii care au un caine ca animal de companie nu sufera de anxietate. Acestia si-au demonstrat "eficienta" mai ales in cazul copiilor mici care astfel reusesc sa depaseasca momentul declansarii anxietatii de separare. 

3. Copiii ar trebui sa manance mai putina pizza 

Aproximativ 20% dintre copii si adolescenti consuma pizza in fiecare zi o arata un alt studiu, de data aceasta efectuat in SUA. Acest fapt contribuie la acumularea unor depozite nesanatoase de sare si grasimi in organism. Specialistii sustin ca, daca nu puteti elimina consumul de pizza, macar sa o faceti mai sanatoasa, adaugand toppinguri de legume in locul celor pline de grasime cum ar fi salam, sunca, branza grasa. 

4. Intarzierea taierii cordonului ombilical 

... este benefica bebelusilor, o arata un studiu publicat anul acesta. Astfel, daca nou-nascutul ramane atasat la cordonul ombilical inca cel putin 3 minute dupa nastere, acesta va avea abilitati sociale si motrice mai ridicate in anii ce vor urma. 

5. Fratii sunt tot mai batausi 

Un alt studiu, efectuat in anii 2013-2014 si ale carui concluzii au fost publicate anul acesta in SUA, arata ca violenta in familie este des intalnita la nivelul fratilor. Astfel, un copil din trei a declarat ca a fost lovit, bruscat de un frate, ceea ce a dus la traume ulterioare. Desi parintii vad acest lucru de multe ori ca fiind normal, specialistii avertizeaza ca copiii loviti sufera un mare stres. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului