Cresterea copilului

#copii #bebelusi # lucruri stanjenitoare bebelusi

5 lucruri stanjenitoare pe care le poate face un bebelus in public

Orice bebelus este centrul universului pentru parintii sai, insa, cei din jur nu impartasesc aceleasi pareri in legatura cu nou-nascutii.

Plansetul puternic, mirosurile neplacute sau degetelele bagate in ochi sunt doar cateva din aspectele ce-i sperie sau inomodeaza pe cei care nu au avut prea multe tangente cu un bebelus.

Afla ce gesturi stanjenitoare poate face bebelusul tau si modul in care poti depasi aceste momente.

1. Tipa cat poate de tare cand este luat in brate de o persoana straina

Un nou-nascut are adesea reactii surprinzatoare cand intalneste persoane straine. Fie se ataseaza cu usurinta si nu se mai dezlipeste de musafir, fie incepe sa urle din toti ranuchii daca un strain indrazneste sa puna mana pe el.

Cu putina diplomatie, poti trece destul de usor peste acest moment. Ii explici musafirului rspectiv ca micutul tau este alergic la tipul sau de parfum, ca nu suporta atingerea unor anumite meteriale textile sau gasesti o alta scuza potrivita.

2. Nu vrea sa asculte ce ii spui

Chiar daca nu este vorba de un numar de circ, cei din jur au o multime de curiozitati legate de lucrurile pe care stie sa le faca bebelusul tau.

Din dorinta de a le face pe plac, dar si pentru ca iti doresti sa te mandresti cu copilasul tau, vei incerca sa il determini sa arate ce a invatat. Tocmai acum, micutul tau alege sa nu te asculte.

Asa ca, ori de cate ori auzi intrebari stupide, de genul : "Stie sa rada?", "Spune mama?", "dar tata?, va trebui sa le ignori si sa nu dai curs invitatiei de a-ti transforma copilul intr-un "animalut" de circ.

3. Rastoarna diverse obiecte

In primii ani de viata, copiii au obiceiul sa se prinda de tot felul de lucruri prin casa, de la perdele, pana la obiectele de decor sau mobilier.

Trebuie sa fii foarte atenta pe unde se misca bebelusul tau, ca nu cumva sa se raneasca. Ai grija, in acelasi timp, ca locuinta ta sa nu se transforme intr-un teren de lupta, cu draperii rupte, covoare patate si scaune deteriorate.

Cand mergi in vizita cu cel mic, aceste aspecte ar trebui sa iti dea de gandit si mai mult. Prietenii tai s-ar putea sa nu fie chiar atat de toleranti! Daca se intampla totusi sa fii pusa intr-o situatie incomoda, trebuie sa te oferi sa achiti nota la spalatorie sau sa iti ajuti amicii la curatenie.

4. Nu a tinut cont ca nu are scutec si si-a patat hainutele cele noi

De data aceasta, nu e vina copilului ca mamica imprastiata a uitat sa ia in geanta scutec de schimb.

Daca sunteti in parc sau pe strada, mirosul nu va fi chiar usor de sesizat, insa lucrurile se schimba cand va aflati intr-o cladire. Cere-le scuze celor din apropiere, apoi grabeste-te spre o iesire. Micutul tau are nevoie sa fie cat mai repede curatat si uscat.

5. Vrea sa obtina cu orice pret bijuteriile musafirilor

Bebelusul tau pare foarte atras de vecina draguta, cu cerceii aia mari si stralucitori. Intinde mana, apuca bine si apoi incepe sa traga cu putere! Iti suna cunoscut scenariul?

Trateaza cu umor un astfel de incident! Ofera-i "victimei" o imbratisare mare si spune-i ca va primi un pupic din partea micului "agresor". In acest fel, parca nu mai are cum sa se supere nimeni, nu?

Foto: wallbest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului