Cresterea copilului

#mancare #bani #economie #haine #gemeni #scutece

5 moduri istete de a economisi bani daca ai gemeni

Sa afli ca vei deveni mamica de gemeni este o veste coplesitoare. Pe langa bucuria fireasca pe care o experimenteaza orice viitoare mamica, poate sa apara si gandul ca nu vei putea sa faci fata costurilor implicate de cresterea a doi copii in acelasi timp. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa economisesti bani cand ai gemeni!!

1 Pregateste-le micutilor hrana proaspata

Renunta la hrana speciala din magazine, care, pe langa faptul ca este foarte scumpa, nu poate inlocui vitaminele din fructe si legume. Pregateste pentru bebelusi supe-creme de legume sau diverse paste de fructe si vei observa ca bugetul tau nu va avea prea mult de suferit.

2 Renunta sa faci cumparaturile la dublu

Chiar daca ai doi copii, nu inseamna ca de fiecare data acestia au nevoie de obiecte dublate. De exemplu, nu este necesar sa cumperi doua patuturi sau doua jucarii de acelasi fel.

In cazul hainutelor, evita sa cumperi cele mai scumpe lucrusoare, deoarece copiii sunt in crestere si in cateva luni nu vor mai putea purta imbracamintea respectiva.

O alta solutie practica ar fi sa urmaresti promotiile din magazine, cele de genul "la un produs cumparat il poti achizitiona pe cel de-al doilea la jumatate de pret".

3 Nu ezita sa imprumuti lucruri

Ca orice mamica, mai ales daca esti la prima sarcina, iti doresti ca micutii tai sa aiba lucruri noi, de calitate. Nu este cazul sa faci investitii inutile, iar daca o familie cu copii mai mari iti ofera ajutorul si iti imprumuta/doneaza lucruri pentru copii, accepta. Mai mult ca sigur, hainutele si celelalte obiecte sunt aproape noi si nu au nevoie decat de o banala curatare.

4 Cumpara scutece la oferta sau utilizeaza scutece din panza

Cumpara scutece vrac, deoarece sunt mult mai ieftine sau apeleaza la scutecele ecologice, din panza. Prin fierbere si spalare, scutecele din panza devin ca noi si pot fi folosite de mai multe ori, ceea ce inseamna o economie consistenta in buget.

5 Confectioneza singura jucarii sau hainute pentru micutii tai

Improvizeaza jucarii din materiale ecologice pentru bebelusii tai si renunta sa arunci banii pe obiectele din magazine. Croseteaza-le micutilor sosete, caciulite si alte accesorii. Daca nu ai timp sa te ocupi personal de acest lucru, poate iti convingi mama sau sora sa isi testeze indemanarea!


Sursa foto: womenindia.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare