Cresterea copilului

#bebelusi #alimentatie sanatoasa # alimentatie copii #mancare bebelusi

5 moduri prin care iti inveti bebelusul sa manance sanatos

Copilul poate deprinde inca de la o varsta frageda obiceiuri alimentare sanatoase. Depinde doar de tine cum actionezi pentru ca micutul tau sa invete ce este bine si ce este rau in alimentatie. Iata cinci modalitati cu ajutorul carora bebelusul tau invata sa manance sanatos.

1. Transforma-te in exemplul perfect

Cel mai bun mod prin care bebelusul poate deprinde obiceiuri alimentare sanatoase este sa te vada pe tine ca o faci. La varsta aceasta, ei invata de la tine sau de la alte persoane din jurul lor. Mimeaza, gusta chiar tu, vorbeste-i despre efectele benefice ale anumitor tipuri de alimente, intr-un cuvant "invata-l".

2. Ia-l cu tine la piata

Atunci cand incepi sa ii introduci in alimentatie fructe si legume, ai grija sa incepi si sa il iei cu tine la cumparaturi. Arata-i cum alegi cele mai proaspete fructe si legume, vorbeste-i despre mirosul lor proaspat, despre multitudinea de culori sau despre varietatea texturilor. In felul acesta, copilul va aprecia mult mai mult atunci cand va gusta din aceste alimente minunate.

3. Explica-i beneficiile alimentelor

Scoate in evidenta efectele benefice pe care le are respectivul aliment. Vorbeste-i despre vitaminele si mineralele continute si despre cat de importanti sunt acesti nutrienti pentru ca el sa creasca mare si puternic.

4. Incurajeaza-l sa bea apa

Apa asigura o digestie sanatoasa, transporta substantele nutritive catre celule, regleaza temperatura corpului si mentine corpul hidratat. Obisnuieste-te sa ii oferi apa ori de cate ori are nevoie si renunta sa ii oferi suc daca vrei sa ii potolesti setea. Eventual, poti amesteca un sfert din cantitatea de suc natural pe care doreai sa i-o asiguri cu trei sferturi apa.

5. Gustul bebelusilor se schimba zilnic, asa ca nu ceda

Pentru mame, gestul bebelusilor de a scoate din gurita mancarea poate fi descurajant. Pediatrii recomanda insa sa nu cedezi, intrucat aceasta reactie este una normala atunci cand cel mic simte un gust nou. Incearca din nou peste cateva zile si vei avea o surpriza placuta!


Sursa foto:appliedbehavioralstrategies.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului