Cresterea copilului

#parinte #finante #bona #stres #copii #program #familie monoparentala

Esti parinte singur? Iata cum sa faci fata stresului!

Pentru parintii singuri, stresul cresterii copiilor este mult mai mare decat in cazul familiilor in care ambii parteneri se ocupa de educatia lor. Fie ca ai ales asta din proprie initiativa ori ca ai divortat sau esti vaduv/a, sa te ocupi de educatia micutului tau poate fi o problema mai mare decat te-ai fi asteptat. Iata 5 lucruri care sa te ajute sa reduci la minim stresul provocat de statutul de  parinte singur.

1 Organizeaza-ti finantele

Unul dintre aspectele problematice intalnite la majoritatea familiilor monoparentale este cel al finantelor. Un singur salariu, o pensie alimentara sunt lucruri care te pot tine pe loc in ceea ce priveste dezvoltarea copilului. De aceea este bine sa te gandesti la o pensie de studii pentru el sau la posibilitatea de a-ti dezvolta abilitatile profesionale prin cursuri de training.

2 Cere ajutor

Nu-ti fie teama sa ceri ajutor atunci cand iti cresti singur/a copilul. Indiferent ca iti permiti o bona sau te ajuta parintii, fratii sau surorile, este important sa ai puterea sa ceri ajutor. Atunci cand simti ca nu mai poti, vorbeste despre asta cu familia sau cu cei mai buni prieteni.

3 Concepe un program si respecta-l

Realizeaza un program si invata-ti copilul sa-l respecte. Si tu trebuie sa faci la fel daca vrei sa dai un exemplu. Orele de masa, cele de lectii, de culcare etc. trebuie sa fie constante zi de zi. Astfel copilul tau se va simti mai in siguranta.

4 Disciplineaza-l

Invata-l cum sa fie disciplinat si ce reguli trebuie sa urmeze. Fa de comun acord cu fostul partener un program cu privire la educatia lui, iar el va stii astfel ce ii este permis si ce nu. Daca ai bona vorbeste si cu ea cum vrei sa-ti cresti copilul.

5 Raspunde-i cinstit la intrebari

Cand este bebelus nu percepe schimbarea, insa odata cu trecerea timpului, copilul va incepe sa puna intrebari despre faptul ca are alaturi doar un parinte sau ca mama si tata locuiesc separat. Nu ii ascunde adevarul si spune-i ce s-a intamplat intr-un mod bland si afectuos potrivit varstei lui. Asigura-te ca ii oferi suportul emotional de care are nevoie pentru a incerca sa treaca peste acest moment.

Sursa foto: love2meetyou.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare