Cresterea copilului

#patut #somn #somn bebelusi

5 pasi prin care inveti bebelusul sa doarma singur

Somnul bebelusului tau este foarte important, de aceea trebuie sa gasesti o cale sa doarma singur, neintrerupt de tine sau de sotul tau. Avantajele sunt multiple, incepand de la un somn odihnitor, atat pentru tine, cat si pentru el, si terminand cu faptul ca riscul de a-l rani este ca si inexistent. Iata cinci pasi prin care iti poti invata bebelusul sa doarma singur!

1 Impune un set de reguli

Atunci cand te-ai hotarat sa faci acest pas, trebuie sa impui si sa mentii un set de reguli. De exemplu, daca patutul bebelusului este la tine in camera, muta-l de acolo in camera lui. O alta varianta este ca tu sa imparti acelasi pat cu cel mic. Scapa de acest obicei nesanatos si respecta programul de somn pe care i-l impui. S-ar putea sa fie mai greu la inceput, dar rezultatul merita cu prisosinta.

2 Nu ii da sa manance in patul tau

Evita sa ii dai sa manance in patul tau, chiar daca acest lucru inseamna, poate, pentru tine, anumite pozitii inconfortabile. Sunt zile in care te simti sleita de puteri si nu vrei decat sa pui capul pe perna langa cel sau cea mica. Daca ii schimbi locul de alaptare, il vei obisnui mai usor sa doarma in alta camera.

3 Lasa-l sa adoarma singur pe timpul zilei

Acesta este unul din primii pasi pe care trebuie sa ii faci. Noaptea, cand esti obosita, nu mai ai energia necesara sa il auzi cum plange si s-ar putea sa fii tentata sa il aduci langa tine. In schimb, pe parcursul zilei, poti stabili o rutina pe care sa o respecti fara teama de a ceda plansetelor bebelusului.

4 Gandeste-te la nevoile lui

Nu te speria de plansul celui mic. Daca stii ca nu exista alt motiv pentru care plange, in afara faptului ca l-ai lasat in patutul lui sa adoarma, cel mai bine este sa iti gasesti o activitate casnica de facut. Nu ceda tentatiei, oricat de dificil ar parea, gandeste-te la nevoile lui si la beneficiile amandurora pe termen lung.

5 Seteaza alarma pe vibratii

Atunci cand esti foarte obosita si adormi langa el, cel mai bine este sa setezi in prealabil alarma telefonului mobil, pentru a te trezi si a-l aseza pe cel mic in patut.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului